Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Pizzeria z dielne štúdia Wok, v ktorej jedia aj oči

Reštaurácia sa nachádza v meste Porto Cervo na pobreží Costa Smeralda. Svojim dizajnom pripomína jaskyňu so zakrivenými, piesčitými ružovými sadrovými stenami, cementovými podlahami a klenutými okennými otvormi. „Interiér pizzerie je poctou esencii regiónu,“ vysvetľujú zástupcovia štúdia Wok pre portál dezeen.com.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa An Urban Village Workshop (@anurbanvillage_workshop)

 „Keď premýšľame o tejto časti Sardínie, myslíme na žulové skaly tvarované vetrom,“ uvádzajú autori. “Sila vetra eroduje a vytesáva žulové útvary a robí z nich architektonické štruktúry, v ktorých sa dá žiť. Projekt restylingu reštaurácie Myrto je príležitosťou vzdať hold tejto oblasti a porozprávať jej príbeh,” dodávajú.

Vedeli ste, že? Štúdio Wok v roku 2012 založili Marcello Bondavalli, Nicola Brenna a Carlo Alberto Tagliabue.

Útulný a intímny priestor je minimálne zariadený vlastnými kúskami, ako je kachľový pult vykreslený v rôznych odtieňoch zelenej, aby odrážal farbu miestnych krovín. Tieto chladnejšie tóny sú v kontraste k bordovým svetlám, ktoré navrhol Michael Anastassiades. Tie sú použité v celej reštaurácii.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Afasia Arq (@afasia.arq)

Veľká vonkajšia terasa v zadnej časti priestoru je považovaná za rozšírenie interiéru. Tu pásy látky tvoria priepustnú strechu, ktorá reaguje na vietor a poskytuje pohľad na oblohu.

Vychutnali by ste si pizzu v takomto netradičnom interiéri? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 5x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie