Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Kaviareň s mozaikovým interiérom v centre Kyjeva

Interiér ako z obrazovky

Čím je interiér kaviarne DOT Coffee Station taký výnimočný? Už na prvý pohľad pritiahnu vašu pozornosť mozaikové dlaždice, ktoré vytvárajú dojem pixelov na obrazovke.

Dizajnéri z YOD Group chceli, aby sa do jej dizajnu odrazila rozmanitosť a rýchle tempo nastavenia kaviarne. „Chceli sme prerozprávať prirodzenú atmosféru najrušnejšej kyjevskej štvrte prostredníctvom interiérového dizajnu DOT,“ povedal pre portál dezeen.com Dmytro Bonesko, spoluzakladateľ a umelecký riaditeľ YOD Group.

DOT je úzky bar, ktorý je definovaný skôr ako obchod, nie ako kaviareň. Je určený na to, aby si ľudia mohli dať drink na cestách. Posuvné sklenené dvere tvoria „priehľadnú fasádu“, ktorá má pozvať ľudí dovnútra. Repasované drevené trámy zo starej stodoly tvoria rustikálny obslužný bar a lavičky DOT, zatiaľ čo pôvodné odhalené tehlové múry sa miešajú s neutrálnymi tónmi priestoru.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ukrainian·Interior·Design (@ukrainian_interior_design)

Veľká mozaika

YOD Group popisuje kaviareň ako veľkú mozaiku otočenú do ulice, ktorá víta zákazníkov už z diaľky. Zároveň je navrhnutá tak, aby sa podobala na pixely na digitálnej obrazovke. Priestoru dominuje neobvyklý obrázok mozaiky, ktorý zobrazuje osobu, ktorá má nohu na tvári.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa nesusvet (@gde.nesusvet)

„Zámerne sme sa rozhodli neprezentovať na obrázku žiadne skryté správy, ale namiesto toho sme chceli vytvoriť niečo zvláštne, úprimné a univerzálne,“ vysvetlil Bonesko. “Grafika mozaiky je čistá emócia, ktorú by bežný obyvateľ mesta zažil niekoľkokrát denne. Sentiment, ktorý ich odhodí z kroku a znepokojí ich. Obraz vyzerá ako facepalm, ale silnejší.”

Ďalšia mozaika, ktorú vytvorila z dlaždíc portugalská spoločnosť Cinca, pripomína emoji ružového srdca. Je zobrazená nad malým posedením, ktoré má stoličky z nehrdzavejúcej ocele ladiace s chladničkou a inými kovovými prvkami.

K pozoruhodným prvkom DOT patrí aj úzka obrazovka s posúvajúcim sa textom, ktorý sa tiahne od jednej steny k druhej po podlahe, čím sa pridáva k digitálnej téme kaviarne. „Náš projekt je o živom mestskom živote a všetci naši zákazníci k nemu patria. Každý hosť je ako pixel v jasnom puzzle Kyjeva,“ uzavrel Bonesko.

S kým by ste najradšej navštívili túto unikátnu kaviareň? Napíšte nám do komentárov.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie