Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Predstavujeme vám dizajnovú obývačku v inteligentnom dome

Tento pojem však treba chápať v širších súvislostiach. Ide v podstate o dom a o miestnosti, ktoré ponúkajú svojim riešením nielen komfort, šetrenie nákladmi, ale aj panoramatický výhľad ako súčasť dizajnového prvku obývacej miestnosti. Práve dizajnová obývačka sa stáva kľúčovou miestnosťou pre svojich majiteľov. My vám predstavíme dom, ktorý svojou netradičnou obývacou miestnosťou a celkovým pôdorysom ponúka vysoký štandard a komfort v jednom.

Reč je o WIND House, inteligentnom rodinnom dome v Holandsku. Architekt Ben van Berkel svojim flexibilným pôdorysom umožnil vyniknúť predovšetkým obývacej miestnosti. Tá sa stáva v tomto inteligentnom dome doslova srdcom celej stavby. Flexibilný pôdorys umožňuje divergenciu funkčných plôch v súlade s aktuálnymi potrebami rodiny. Tak dáva možnosť určovať využitie priestoru na prácu, hru, dennú a nočnú zónu.

V prednej časti domu je situovaná hlavná denná zóna, ktorá je zároveň prepojená s kuchyňou. Práve v obývacej miestnosti sa nám najintenzívnejšie ukazuje celá flexibilita WIND House a jeho splynutie s okolitým prostredím. Odstredivá cirkulácia a situovanie obývačky na prvé podlažie sú predmetom samotného dizajnu obývačky. Denná zóna je umiestnená nad úrovňou terénu.

Obývacia miestnosť je umiestnená v prednej časti domu, z ktorej si možno užívať nádherný panoramatický výhľad na okolitú prírodu. Samotný dizajn obývačky umocňuje dominanta v tejto zóne a to predná fasáda domu, ktorá je celozasklená. Tento dizajnový mohutný prvok umožňuje prepojiť vonkajšie prostredie s interiérom. Sedenie na gauči vám tak poskytne panoramatický výhľad, ktorý sa stáva dizajnovým prvkom v celej prednej časti rodinného inteligentného domu.

Napíšte nám do komentárov či vás oslovila myšlienka popíjať rannú kávu v obývačke a mať pri tom panoramatický výhľad na okolitú prírodu.

Alex

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie