Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Najdrahší dom na svete: Závidieť môže aj Britská kráľovná

Najbohatší muž Indie

Ambani je známy ako najbohatší muž v Indii a v súčasnosti je na 10. mieste v globálnom indexe miliardárov agentúry Bloomberg s celkovou čistou hodnotou 82,8 miliárd dolárov.

Ambani je doslova zazobaný, a to vďaka pozícii predsedu, výkonného riaditeľa a najväčšieho akcionára spoločnosti Reliance Industries, spoločnosti Fortune Global 500, ktorá vlastní podniky pôsobiace v oblasti energetiky, petrochémie, textilu, prírodných zdrojov, maloobchodu a telekomunikácií.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Officiαℓ♡Ǥoswͥสmͣiͫ ᭄࿐ MAD (@official_ck.goswami)

A čo urobí jeden človek so všetkými tými peniazmi? Postaví si 27-poschodový dom.

Je to vôbec dom?

Súkromnou rezidenciou podnikateľa Ambaniho je 173 metrov vysoká Antilia, ktorá má údajne tri heliporty, zariadenie na riadenie letovej prevádzky, tanečnú sálu a garáž pre 168 automobilov. Dom je tiež navrhnutý tak, aby odolal zemetraseniu o sile 8,0 stupňa Richterovej stupnice.

Táto úchvatná budova dokončená v roku 2010 za odhadovanú cenu 1 miliárd dolárov sa nachádza v Bombaji na ulici Altamount Road na kopci Cumballa a podľa spoločnosti GQ India bola navrhnutá americkou firmou Perkins & Will a skonštruovaná austrálskou spoločnosťou Leighton Holdings.

„K moru otočená Antillia stojí vysoko a priťahuje pozornosť všetkých naokolo,“ píše sa v článku z mája minulého roku. 

“Asymetrická štruktúra budovy je plná rozľahlých terasových záhrad. Aj keď Antilia dosahuje výšku 60-poschodového domu, má ich iba 27, avšak každé poschodie má mimoriadne vysoké stropy.“  

Snaha o súkromie

Ambani sa so svojou rodinou do domu nasťahoval v roku 2012 a je známy tým, že si svoje súkromie stráži. Aj preto je takmer nemožné nájsť fotografie z interiéru domu. Hovorca spoločnosti Reliance Industries sa vyjadril: “Je to súkromný dom. Nie je dôvod o ňom diskutovať na verejnosti.”

Sila sociálnych sietí však neudržala Ambaniho dom úplne zahalený rúškom tajomstva. Jeho manželka Anita občas zverejní fotku z domu na instagrame a tak majú ľudia možnosť do domu aspoň trochu nahliadnuť. Pre časopis Vanity Fair sa tiež vyjadrila, že obytné priestory domu sa nachádzajú na najvyšších poschodiach, pretože chcela slnečné svetlo. 

V roku 2014 sa hodnota nehnuteľnosti vyšplhala na 2 miliardy dolárov a podľa správy spoločnosti GQ sa považuje za najhodnotnejšie súkromné sídlo na svete – a po Buckinghamskom paláci druhú najhodnotnejšiu obývanú nehnuteľnosť na svete.

Páčil by sa vám takýto dom, alebo je to už prehnaný luxus? Svoje názory nám napíšte do komentárov.

Matej

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 1x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie