Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

TOP 5 tipov, ako vniesť do detskej izbičky jeseň

1. Farby jesene

Skvelým odrazovým mostíkom môžu byť farby, konkrétne škála farieb, ktoré v sebe nesú nádych jesene. Pri výbere jednotlivých kúskov sa zamerajte na zemité farby. Okrem typickej oranžovej vám pocit jesene prinesú aj hnedá, žltá, zelená, béžová či tmavšie odtiene červenej. V detských izbičkách môžete siahnuť po posteľnej bielizni, koberčeku, obrázkoch na stenách a rôznych drobnostiach práve v týchto farbách. Záleží len na vás a vašej kreativite.

Tip od nás: Do výberu dekorácií a doplnkov do detskej izbičky zapojte aj vaše detičky. Nielenže ich zabavíte, no podporíte ich v rozvoji ich vlastného štýlu a osobnosti.

2. Textílie

S prichádzajúcou jeseňou svoje uplatnenie nájdu aj doplnky ako deky či vankúše. Okrem príjemnej atmosféry môžu slúžiť aj na zahriatie pri čítaní rozprávok či oddychu. Nebojte sa siahnuť po rozmerných a teplých dekách, vankúšoch a koberčekoch. Aj tu môžete spolu kombinovať rôzne zemité farby.

3. Hračky

Čo by bola detská izby bez hračiek? Aj hračky dokážu v priestore pôsobiť ako dizajnový prvok. Ak ich vystavíte na poličku či položíte na postieľku, skvelo dotvoria hravú atmosféru interiéru. Pri ich výbere siahajte po rôznych lesných zvieratkách, hríbikoch, listoch a podobných motívoch lesa. Na ostatné hračky, ktoré sa do poličiek nezmestia, použite prútené či drevené boxy.

4. Prírodné materiály

Keď už hovoríme o dreve, nesmieme zabudnúť aj na iné prírodné materiály, ktoré patria k jesennej atmosfére. Okrem drevených hračiek a doplnkov, siahnite aj po jute, ratane a iných prírodných materiáloch. Príjemnými farbami sa postarajú aj o teplo a navodia tú správnu jesennú atmosféru.

5. Detaily

Každý celok sa skladá z množstva malých detailov. Práve tie ho robia výnimočným a jedinečným. Tým sa riadite aj pri výbere doplnkov do izby vášho dieťatka. Od hračiek, až po vankúše či obrázky na stene. Siahnite po tých, ktoré vo vás evokujú jeseň. Ak si trúfnete, môžete si spolu s deťmi vyrobiť originálne kúsky. Obraz na stene nemusí byť nutne z obchodu. Nechajte vaše dieťatko, nech si nakreslí vlastný.

Bonusový tip

K dokonalej atmosfére určite patria aj svetielka. Sviečky v detskej izbe nie sú bezpečné a preto skúste vybrať rôzne svetielka a svietiace reťaze na baterky a príjemná jesenná atmosféra je zaručená.

Ktorý z našich tipov vás zaujal najviac? Napíšte nám do komentára, aká farba najviac evokuje jeseň vám.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 2x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie