Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Ako bude vyzerať Bratislava v roku 2030?

Bratislava 2030

Stačí, ak obyvatelia Bratislavy vyplnia dotazník a podelia sa so svojou víziou, ako by malo ich mesto vyzerať. Na pláne s názvom Bratislava 2030 pracuje aj 125 odborníkov. „Títo všetci mesto podrobne poznajú a majú dobrú predstavu, čo treba v jeho budúcom smerovaní zmeniť. Dokument zjednotí kroky a projekty, ktoré pomôžu dosiahnuť vytýčené ciele,“ povedal Ján Mazúr, riaditeľ Metropolitného inštitútu Bratislavy na oficiálnom webe mib.sk.

Všetci odborníci sú rozdelení do pracovných skupín podľa jednotlivých oblastí, ktoré majú byť súčasťou strategického plánu. Ten sa bude zameriavať na otázky životného prostredia, mobility, rozvoja inštitúcií mesta, územného a mestského rozvoja. Rovnako sa bude dotýkať aj vzdelávania, športu, ekonomického rozvoja a usporiadania mesta, technickej infraštruktúry, kultúry a sociálnej oblasti. Výsledky práce odborníkov by mali byť odprezentované koncom septembra.

Dialóg s Bratislavčanmi

Primátor Matúš Vallo hovorí o strategickom pláne Bratislava 2030 ako o najlepšom možnom dokumente o budúcnosti Bratislavy, aké kedy mesto malo. „Diskusia o budúcnosti nášho mesta sa začína a preto potrebujeme poznať názor čo najviac obyvateliek a obyvateľov o tom, ako by podľa nich mala Bratislava vyzerať a fungovať. Počas posledných troch rokov participujeme s obyvateľmi čo najviac vecí, ktoré sa ich života v meste týkajú a sme tesne pred vydaním Manuálu participácie. Robíme to preto, lebo nám na názore Bratislavčaniek a Bratislavčanov záleží. Tentokrát chceme využiť aj nástroj dotazníka, aby sme si ich názory potvrdili,“ uviedol Matúš Vallo, primátor Bratislavy na spomínanej stránke.

Dotazník je možné vyplniť na stránke www.bratislava2030.sk do konca novembra.

„Našim cieľom je zaangažovať obyvateľky a obyvateľov mesta Bratislava do jeho rozvoja prostredníctvom nielen lepšieho zmapovania ich potrieb, ale aj ich zapojenia do tvorby riešení, ktoré budú následne zavádzané do praxe. Preto v tejto fáze oslovujeme verejnosť, aby prostredníctvom dotazníka vyjadrila svoj názor na budúce fungovanie hlavného mesta. Chceme zistiť, akú Bratislavu si ľudia želajú v roku 2030. Preto vyplňte krátky prieskum a pomôžte nám posunúť Bratislavu medzi moderné mestá 21. storočia,“ doplnil Ján Mazúr.

Bývate v Bratislave a máte nápady, čo v hlavnom meste zlepšiť? Určite nezabudnite vyplniť dotazník a podeľte sa s nami o váš nápad aj v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie