Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Pracovný priestor s takzvaným „super nábytkom“

Priestor, ktorý spája

Spoločnosť plánuje otvoriť pracovné priestory v rôznych kanceláriách po celom svete. Tento, ktorý sa nachádza na 10. poschodí komplexu novostavieb v meste Shibuya, však bude slúžiť ako testovacie miesto pre nápady.

Názov Pangea bol východiskovým bodom pre návrh. Pangea bol superkontinentom v období neskorého paleozoika a raného mezozoika, ktoré sa rozpadlo a vytvorilo dnešné kontinenty.

Digital Garage chcela vytvoriť priestor, ktorý povzbudí ľudí rôznych kultúr a prostredí, aby sa spojili a spolupracovali. „Ako butikový kancelársky priestor pripomína čas a miesto, kde geografické, politické a národné rozdiely neboli prekážkou,“ povedali pre portál dezeen.com zástupcovia firmy Snøhetta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Snøhetta (@snohetta)

Super nábytok

Tento koncept viedol dizajnérov k vyplneniu priestoru takzvaným „super nábytkom“ a nie k pridávaniu jednotlivých stolov. Dva veľké drevené objekty sa klenú celým priestorom a slúžia rôznym funkciám. Zahŕňajú sedacie plochy aj povrchy, takže ich môže používať množstvo ľudí súčasne.

„Super nábytok, vytvorený ako metafora hmatateľnosti a plynulosti, zahŕňa všetky základné funkcie spoločného pracovného priestoru: recepciu, amfiteáter, telefónne búdky, konferenčné priestory a jednotlivé pracovné priestory,“ vysvetľuje firma Snøhetta.

“Nábytok tiež núti svojich používateľov k lepšej vízii prostredníctvom každodenných interakcií s pracovným priestorom a medzi sebou,” dodáva.

Oba prvky sú vyrobené z japonského cédru, materiálu, ktorý dodáva miestnosti prirodzenú vôňu. Na druhej strane je miestnosť veľmi jednoduchá a má iba niekoľko ďalších nábytkových prvkov.

Sedenie poskytujú stoličky, ktoré ladia s tmavým tónom podlahy, zatiaľ čo zo stopu visí  534 zavesených žiaroviek. Priestor rámujú skrinky s linoleom a akustické textilné stenové panely, ktoré spoločne vytvárajú abstraktný obraz hory Fuji.

V akom prostredí sa najlepšie pracuje vám? Napíšte nám do komentára, či by ste vedeli pracovať v tomto unikátnom priestore so „super nábytkom“.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie