Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

TOP 5 kníh pre ekologickejšiu domácnosť

1. Bez obalu, Barbora Tlustá

Prvým tipom je kniha Bez obalu s podtitulom Jak žít zero waste. Prečítať by si ju mal každý, kto sa chystá vykročiť na cestu k redukcii odpadu. Je veľa možností ako začať a práve táto kniha vám pomôže sa v nich zorientovať. Autorka vychádza z vlastných skúseností, o ktoré sa delí prostredníctvom mnohých šikovných rád.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jane Moravcová (@janeonthemove)

2. Domácnosť bez obalu, Bea Johnsonová

Autorka Bea Johnsonová spolu so svojou rodinou fungujú v domácnosti, ktorá ročne vyprodukuje jeden kubický decimeter odpadu. Aj ona pri písaní tejto knihy vychádzala zo svojich skúseností. S jej radami zistíte, že aj domácnosť s deťmi môže fungovať ekologicky a nevytvárať zbytočný odpad.

3. Švédske umenie smrteľne vážneho upratovania, Margareta Magnussonová

Ak vás prvé dve knihy motivovali k tomu nekupovať zbytočnosti, tretia kniha z nášho výberu vám pomôže zredukovať tie, ktoré už vlastníte. Určite to poznáte aj vy. Zbaviť sa niektorých, často nepotrebných vecí, nie je vždy ľahké. Na mnohé z nich roky sadá prach a zaberajú miesto. Kniha Švédske umenie smrteľne vážneho upratovania pomôže vrátiť vašej domácnosti poriadok a organizáciu a oslobodí ju od nepotrebných vecí.

4. Minimalizmus, Joshua Fields a Millburn Ryan Nicodemus

Ak sa vám zapáčila myšlienka minimalizmu, ponorte sa do jeho základných princípov so štvrtou knižkou z nášho výberu. Jej podtitul Ako zmysluplne žiť, hovorí sám za seba. K šťastnému a naplnenému životu totižto nepotrebujete domácnosť plnú zbytočností.

5. Život bez toxínov, Martina Johanssonová a Fanny Lindkvistová

Autorky poslednej knihy z nášho výberu sa zameriavajú na toxíny v kozmetike i čistiacich prostriedkov a prichádzajú s ekologickejšími alternatívami. S ich radami si môžete vyrobiť napríklad prípravok do umývačky riadu.

Bonus: Plastové more, Marina Mezak a Jasminka Salamon

A aby sme nezabudli aj na najmenších, máme pre vás ešte jeden knižný tip. Ten opisuje problematiku produkcie odpadu jednoducho a hravo aj pre tých najmenších. Prečítajte vašim detičkám príbeh o korytnačke, čajke a sardinke, ktoré už nechcú žiť v mori plnom odpadu a vydajú sa hľadať lepšie miesto pre život.

Ktorá z kníh vás zaujala najviac? Našli ste v našom výbere darček pre niekoho z vašich blízkych? Podeľte sa s nami o vaše dojmy.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 6x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie