Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Reuse centrum ponúka použité predmety zoradené podľa farieb

Z nepotrebného užitočné

Obyvatelia mesta Ostrava môžu na zberných dvoroch odovzdať veci, ktoré nepoužívajú, no sú stále funkčné. Tie Reuse centrum vyčistí, skontroluje a predá ďalej za symbolickú cenu. „Reuse centrum Ostrava, teda centrum pre opätovné použitie, je spoločným projektom mesta Ostravy a spoločnosti OZO Ostrava. Ide o sklad použitého nábytku a ďalších funkčných predmetov pre domácnosť, ktoré ľudia venovali, pretože ich už nepotrebujú. Ponúkané budú buď tak, ako ich ľudia darovali, alebo po drobnej oprave. Protihodnotou za vybraný predmet, ktorý si občan odnáša, je príspevok do verejnej zbierky Verejná zeleň v Ostrave,“ uvádza sa na stránke reuse.ozoostrava.cz.

Farebný interiér

Tento ekologický nápad, ktorý dáva veciam druhú šancu, dostal v Ostrave aj iný rozmer. Interiér OZO Ostrava si totižto navrhol dizajnér Radek Leskovjan. Výsledkom je priestor, ktorý všetko rozdeľuje podľa farieb. Podľa portálu designmug.cz mal autor pôvodne navrhnúť len logo centra. Keď však videl jeho interiér, ponúkol sa, že ho pretvorí na dizajnový priestor.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Reuse centrum Ostrava (@reuse_centrum_ostrava)

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Reuse centrum Ostrava (@reuse_centrum_ostrava)

„Spoločnosť OZO Ostrava bola vždy v tomto smere progresívna. Pracujú s umelcami a dizajnérmi a dávajú mladým ľuďom možnosť realizovať sa. Je skvelé, že taká silná spoločnosť urobila v rámci udržateľnosti niečo v takom veľkom meradle,“ povedal pre portál designmug.cz samotný autor.

Zaujal vás tento netradičný priestor plný farieb? Pre viac zaujímavých informácií nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 2x
  • 5x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie