Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Sedačky, ktoré sa hrajú s negatívnym a pozitívnym priestorom

Odlišné kúsky, ktoré sa doplňujú

Návrhy, ktoré tvoria súčasť širšej kolekcie s názvom Void Matters, sú všetky založené na rovnakej základnej forme. Zatiaľ čo pohovky a kreslá Core majú pevnú základňu, ležadlo Remnant je duté, čo vedie k odlišným, ale vzájomne sa dopĺňajúcim dizajnom.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Note Design Studio (@notedesignstudio)

Produkty boli navrhnuté ako skúmanie negatívneho a pozitívneho priestoru, čo sú pojmy, ktoré sa zvyčajne používajú na opis interiérov a architektúry.

Note Design Studio teda pristúpilo k procesu navrhovania nábytku rovnakým spôsobom ako pri priestorovom projekte.

„Máme priestor, tak čím ten priestor vyplníme? Čo sa stane, keď odstránime hmotu z vesmíru? Čo zostane?” Všetky tieto otázky si položili návrhári pri tvorbe návrhov.

Priznanie prázdnoty ako dizajnový prvok

“Jedna vec ustúpila druhej a nakoniec sme mali celý rad nápadov a priestorových tvarov, ktoré sme začali upravovať na kusy nábytku,” vysvetlili autori pre portál dezeen.com.

Pri rade Core vychádzalo štúdio zo sochárskych dizajnových postupov, aby vytvorilo dojem sedadiel vyrezaných z jedného bloku materiálu. Kreslo Remnant na druhej strane pripomína skôr obrys sedadla ako samotné sedadlo, čo pre dizajnérsky tím predstavovalo značnú výzvu.

Zdanlivá beztiažnosť sedadla je dosiahnutá pomocou trojuholníkovej kovovej konštrukcie. Rad Core aj Remant majú prešívané operadlá a sú k dispozícii v rôznych látkach a farbách, vrátane horčicovo žltej, tmavozelenej a svetlosivej.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Note Design Studio (@notedesignstudio)

“Myšlienkou bolo klásť dôraz na nič, konkrétne na negatívny priestor obklopujúci fyzické objekty,” povedali zástupcovia Note Design Studio.

“Priznaním tejto prázdnoty sa stáva dizajnovým prvkom rovnako dôležitým ako samotné predmety. Zatiaľ čo pozitívne tvary sú často spojené so silnými, aktívnymi vlastnosťami, negatívny priestor je pokojný a ponecháva priestor pre interpretáciu,” dodalo štúdio.

Ktorý z týchto kúskov by ste chceli mať doma? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie