Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Mrakodrap inšpirovaný newyorským Rockefellerovým centrom

Inšpirácia mrakodrapmi zo začiatku 20. storočia

Obytný mrakodrap s názvom Rose Hill Tower má 45 poschodí a šplhá sa do výšky viac ako 183 metrov v manhattanskej štvrti NoMad. Nachádza sa asi 20 blokov južne od Rockefellerovho centra, komplexu budov v centre Manhattanu. Ten zahŕňa 14 pôvodných budov v štýle art deco, dekadentný vizuálny štýl, ktorý siaha až do roku 1910.

Bronzová farba Rose Hill bola navrhnutá spoločnosťou CetraRuddy a vyvinutá pre Rockefeller Group, aby odrážala túto existujúcu architektúru.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa YIMBYgram (@yimbygram)

„Dizajn Rose Hill vzdáva hold klasickým mrakodrapom zo začiatku 20. storočia,“ povedala pre portál dezeen.com Nancy J Ruddyová, spoluzakladateľka CetraRuddy.

Elegantný, teplý modernizmus

CetraRuddy tiež navrhla interiéry pre projekt, ktorý zahŕňa 121 bytových jednotiek, od štúdiových apartmánov po štvorizbové byty. V interiéroch Rose Hill sa objavuje tmavé aj svetlé drevo, ako aj mramorové akcenty v kúpeľni a kuchynskej linke na mieru.

„Interiéry definujú luxusne jednoduché detaily a elegantný, teplý modernizmus,“ pokračovala Ruddyová.

Rose Hill tiež zahŕňa “flex spaces”, kompaktné miestnosti s kovovými a umeleckými sklenenými dverami. Tie môžu byť buď otvorené alebo zatvorené, aby vytvorili súkromný priestor v každom byte.

„Pokiaľ ide o hlavnú víziu interiéru, počas celého procesu plánovania a dizajnu sme sa zamerali na pochopenie toho, ako dnes všetci žijeme, pracujeme a hráme sa,“ dodalo štúdio.

Podľa architektonickej firmy je ústredným prvkom dizajnu Rose Hill úcta k histórii jeho polohy. „Názov samotnej budovy, Rose Hill, je odkazom na časť NoMad, ktorú kedysi obývala 130-akrová farma Rose Hill,“ povedala na záver Nancy J Ruddyová.

Pre viac zaujímavých informácií nás nezabudnite sledovať na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie