Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Butik značky Camilla and Marc je poctou zmyslu pre dotyk

Pocta zmyslu pre dotyk

Značka Camilla and Marc otvorila obchod na prízemí terasy z 19. storočia v Armadale, bohatom predmestí Melbourne, ktoré je domovom množstva luxusných módnych butikov. Dizajnéri z Akin Atelier už navrhli sedem ďalších obchodov pre značku dámskeho oblečenia, ale chceli, aby táto konkrétna pobočka pôsobila ako pocta zmyslu pre dotyk.

Štúdio tiež dúfalo, že použitie materiálov dodá nepohodlne dlhému pôdorysu obchodu teplú, domácku kvalitu. “Až keď sa návštevník ponorí do obchodu, ukáže sa rozmanitosť použitia materiálu a vzťah medzi priestorom a textúrou,” vysvetlili zástupcovia ateliéru pre portál dezeen.com.

Štyri unikátne časti

Vnútri je obchod usporiadaný do sekvencie štyroch miestností, z ktorých každá je oddelená krátkymi schodíkmi.

Steny v celej prvej miestnosti sú omietnuté marmorinom, typom omietky z vápenného tmelu a drveného mramoru. Horná časť stien má bledý broskyňový odtieň, zatiaľ čo tmavší terakotový odtieň sa nachádza nižšie.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa CAMILLA AND MARC (@camillaandmarc)

Travertín bol tiež použitý na vytvorenie soklovej lišty a šachovnicovej podlahy. Centru priestoru dominuje pult na mieru vyrobený z perleťového ónyxu, vykladaný sklenenou vitrínou, kde môže značka prezentovať šperky. Odevy visia na tenkých bielych vešiakoch, ktoré sa tiahnu pozdĺž steny.

V nasledujúcej tretej miestnosti sú tri šatne. Každá má oranžové závesy vyrobené z buklé látky z kolekcie Kvadrat a Raf Simons Helia. Do tretej časti obchodu boli zavedené dve rozmerné okná.

V štvrtej miestnosti sa nachádza trojposchodová vitrína na príslušenstvo a relaxačný priestor na sedenie. Ten je doplnený béžovým kreslom z ovčej kože a niekoľkými sochami umiestnenými na kamenných podstavcoch.

Ako na vás pôsobí tento unikátny interiér obchodu Camilla and Marc? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie