Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Interiér obchodu šitý na mieru značke obuvi Notabene

Unikátny interiér

Norm Architects pracovali na podčiarknutí kontrastu a krásy medzi existujúcimi industriálnymi prvkami lokality a teplou paletou materiálov.

Po vstupe do predajne zákazníci vojdú do miestnosti s vysokými stropmi, odhalenými betónovými stenami a konštrukčnými stĺpmi. Prirodzené svetlo prepúšťajú rozsiahle okná, ktoré sú tienené priehľadnými bielymi závesmi.

Jednej strane miestnosti dominuje séria tenkých políc z brúseného hliníka, kde Notabene prezentuje svoje topánky. Predmety sú inak vystavené na hlinených podstavcoch, kovových plátkoch v tvare L alebo zaoblených drevených pódiách.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Norm Architects (@normarchitects)

Tieto pódiá spolu so zvyškom nábytku v obchode vytvorili Norm Architects v spolupráci s Karimoku Case Study, sesterskou spoločnosťou japonského výrobcu Karimoku.

Nábytok na mieru

Spoločnosť spolupracuje s rôznymi architektonickými štúdiami na vytváraní kolekcií nábytku na mieru. Každý projekt funguje ako prípadová štúdia.

„Keďže tento obchod má byť skôr centrom pre značku Notabene, bolo pre nás tiež dôležité navrhnúť rad nábytku, ktorý spĺňa skutočné potreby a každodenné funkcie tímu Notabene a zároveň vytvára príjemné a pohodlné prostredie pre hostí a zákazníkov,“ povedal Frederik Werner z Norm Architects pre portál dezeen.com.

Čistenie topánok a dizajnérske laboratórium

Hrubé lamely z dubového dreva tvoria balustrádu schodiska predajne, ktorá vedie zákazníkov dolu do priestoru na čistenie topánok.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Notabene (@notabenekbh)

Dubové drevo bolo tiež použité na obloženie väčšiny povrchov v tomto priestore, aby sa vytvorila útulnejšia a intímnejšia atmosféra. Kým zákazníci čakajú na servis topánok, môžu si oddýchnuť v salóniku, ktorý je vybavený pohovkou a niekoľkými zakrivenými kreslami čalúnenými hrubou buklé tkaninou.

Nachádza sa tu i masívny drevený pult, kde si môžu objednať pohár vína alebo horúci nápoj a nástenné hliníkové police, ktoré predstavujú rôzne výrobky na starostlivosť o obuv.

Po schodoch sa dá vyjsť až na posledné medziposchodie, kde má Notabene dizajnérske laboratórium.

Pre viac zaujímavých projektov z oblasti interiérového dizajnu nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie