Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Dizajnová pracovná doska, ktorá sa prispôsobí každému

Hravé a funkčné tvary

Stolovú doska Modus navrhli študenti z Oslo School of Architecture and Design v spolupráci s nórskou nábytkárskou spoločnosťou Fora Form. Systém využíva drevené moduly spracované do rôznych hravých tvarov. Niektoré z nich sú hladké, aby poskytovali povrch na písanie alebo prenosný počítač. Drážkovaný kus má zas úhľadne viesť káble a nechať produkt vyniknúť ako dekoratívny predmet.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Hannah Gilboe Kirkestuen (@hannah.designer.ting)

Do drážkovaného kusu sa zmestia kompaktné moduly, ktoré možno použiť ako podložky pod taniere alebo menšie predmety. Medzi ďalšie prvky patria zástrčkové zásuvky skryté za dreveným kotúčom a pridané odpruženie okraja povrchu na podporu zápästí používateľa.

Prispôsobí sa každému

„Tento projekt ukazuje nový, jedinečný a hravý spôsob prehodnotenia stolových dosiek, menej monotónny, dynamickejší,“ povedali Kirkestuen a Bunkholdt pre portál dezeen.com. “Je to starostlivo navrhnutý stolový systém pre kancelárske priestory, ktorý sa prispôsobuje rôznym kontextom a užívateľom. Jednotlivé kusy sú rôznych textúr, materiálov a tvarov, ktoré sa kombinujú a vytvárajú jedinečné stoly,“ dodali autori.

Dizajn modelu Modus je založený na detských stavebniciach. Jeho modularita znamená, že nové kusy možno pridávať podľa potreby práce a rozbité diely je možné vymieňať individuálne. Dizajnéri tvrdia, že to znižuje vplyv stola na životné prostredie v porovnaní s tradičným kancelárskym nábytkom.

Pretože je Modus prispôsobiteľný, možno ho zostaviť tak, aby vyhovoval akémukoľvek pracovnému priestoru a vyhovoval ľuďom so zdravotným postihnutím alebo osobitnými potrebami.

Chceli by ste tento unikátny kúsok aj vo vašej kancelárii? Napíšte nám, ktorá z jeho vlastností vás zaujala najviac.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 1x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie