Dnes je 16.apríla 2024, meniny má Dana/Danica

Kolekcia dreveného nábytku pre kodanskú reštauráciu POPL

Holistický zážitok

Spoločnosť Spacon & X bola požiadaná, aby vytvorila interiér pre reštauráciu POPL v kodanskej štvrti Christianshavn, vrátane radu dreveného nábytku na mieru. POPL je najnovším prírastkom do rodiny reštaurácií Noma. Štúdio preto spolupracovalo s frankfurtskou spoločnosťou e15 na výrobe stoličiek Gamar. Jednoduchý dizajn kresla, taburetky, stolov a stojanu na zákazku od spoločnosti Spacon & X prispieva k holistickej schéme interiéru s teplou a nenápadnou estetikou, ktorá odráža typický štýl Nomy.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Spacon & X (@spaconandx)

„Vždy sme obdivovali prístup Nomy k jej produktom. Od jednotlivých ingrediencií až po holistický zážitok, každý prvok demonštruje veľkú pozornosť k detailu. Tak sme pristupovali aj k dizajnu pre POPL a dizajnu nábytku na mieru v priestore. Pracovali sme s pozornosťou a zameraním na detaily s cieľom znovu vytvoriť vrelé privítanie, ktorým je Noma taká známa,“ povedala Malene Hvidt, architektka a partnerka Spacon & X pre portál dezeen.com.

Unikátne kusy nábytku

Stoličky Gamar navrhnuté pre POPL sa vyznačujú jednoduchou, archetypálnou štruktúrou ovplyvnenou nábytkom Shaker, ako aj tradičnými severskými a japonskými technikami výroby nábytku.

Spoločnosť Spacon & X sa rozhodla vyrobiť nábytok z jaseňa. Drevo pochádza z lesa Odenwald neďaleko Frankfurtu a je dokončené matným čírym lakom, ktorý zvýrazňuje jeho kresbu.

„Pre mňa je ťažiskom tohto projektu využitie prírodných materiálov a remeselná zručnosť,“ dodal Philipp Mainzer, spoluzakladateľ e15. Východiskovým bodom bolo kreslo, z ktorého sa vyvinul zvyšok kolekcie. Jeho dizajn kombinuje hrubé a pevné tyče nôh s plochými prvkami sedadla, operadla a výstužných prvkov.

V zadnej časti stoličky prechádzajú jej nohy cez sedadlo a zasúvajú sa do polkruhových drážok, ktoré sú vyfrézované do pevného operadla. Dizajn barovej stoličky obsahuje rovnaké prvky ako stolička s predĺženými nohami a pridanou opierkou na nohy.

V rámci reštaurácie je nábytok doplnený o ďalšie stolárske výrobky v podobnom minimalistickom štýle.

Ako na vás pôsobí tento unikátny interiér od štúdia Spacon & X? Podeľte sa s nami o vaše dojmy v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie