Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Kunsthalle Praha s dizajnovým logom na rohu budovy

“Nápad na typografické označenie na rohu budovy Kunsthalle Praha vznikol počas vývoja logotypu a vizuálneho štýlu. Neobvyklé riešenie je nielen dobre viditeľné z rôznych uhlov, ale stalo sa prirodzenou súčasťou špecifického tvaroslovia budovy. Aplikácia na fasádu vyžadovala mnoho úprav a testovania, papierových modelov a vizualizácií. Výsledný kovový nápis je určite našou najväčšou realizáciou typografie vo verejnom priestore,“ vysvetľuje štúdio na oficiálnej stránke najbrt.cz.

Vedeli ste, že? Kunsthalle Praha by malo byť otvorené 22. 02. 2022.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Studio Najbrt (@studionajbrt)

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Studio Najbrt (@studionajbrt)

Budova bývalej Zengerovej transformačnej stanice tak bude ponúkať galerijné priestory pre najrôznejšie výstavy či iné kultúrne podujatia.

“Päť rokov pred otvorením Kunsthalle Praha sme vytvorili logotyp tejto novej umeleckej inštitúcie na Klárove a písmo Kunst sa stalo jeho základom a neoddeliteľnou súčasťou budúceho vizuálneho štýlu orientačného systému aj výstav. Písmo navrhnuté Markom Pistorom vychádza zo skice nemeckého typografa Jána Tschicholda z roku 1930, teda z rovnakej doby, kedy bola budova bývalej Zengerovej transformačnej stanice postavená,” dodáva štúdio.

Čo hovoríte na toto netradičné dizajnové umiestnenie loga pražského Kunsthalle? Podeľte sa o váš názor v komentároch.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 5x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie