Dnes je 16.apríla 2024, meniny má Dana/Danica

Hotel s výhľadom na Alpy a chodbou v svahu

Chodba ukrytá v svahu

Nové priestory si objednala rodina Ramoserovcov, ktorá si chcela rozšíriť historické stodolové budovy, v ktorých od roku 1972 sídli penzión a reštaurácia Lobishof s rozsiahlymi výhľadmi na Alpy. Nový hotel Aeon, ktorý sa nachádza severne od existujúceho areálu, pozostáva z bloku 15 izieb spolu s wellness centrom. To zahŕňa bistro a bar, bazény, sauny a priestory na relaxáciu a jogu.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa noa* (@networkofarchitecture)

Talianska prax Network of Architecture (NOA) čerpala z ľudových stodolových štruktúr susedného penziónu a použila miestne drevo na obloženie dvoch nových budov so štítovými formami, ktoré sa zdajú byť oddelené. Medzi oboma budovami sa však nachádza nízky umelý kopec, ktorý pod sebou skrýva podzemnú chodbu. Tá poskytuje hosťom priame spojenie medzi nimi.

Rovnaký prístup bol použitý pre parkovisko na severe, ktoré sa nachádza pod ďalším umelým kopcom na príjazdovej ceste, ktorá vedie k hlavnej recepcii vo wellness centre.

Ostrý, bezpodmienečný zlom

Každá z 15 izieb má na prízemí vlastnú terasu alebo balkón orientovaný na západ s vírivkami. Na východ je orientovaných aj šesť väčších dvojposchodových apartmánov so závesnou manželskou posteľou a terasou.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa IQD (@iqd_magazine_architecture)

Na prízemí centra sa bar a bistro rozprestierajú na okolité terasy. Na prvom poschodí sa wellness otvára do bazéna s nekonečným okrajom, ktorý siaha na juhozápad.

V celom interiéri kontrastuje jasná biela s hlbokou modrou v povrchových úpravách stien, textílií a nábytku. Farebný základ na stene wellness centra je rozšírený o sériu visiacich bielych závesov. “Starostlivo sme vybrali látky, dreviny a farby, ktoré hrajú súčasne aj proti sebe,” povedal interiérový dizajnér Patrick Gürtler a opísal kontrast bielej a modrej ako “ostrý, bezpodmienečný zlom”.

Vedeli by ste si predstaviť dovolenku v tomto unikátnom rezorte? Napíšte nám do komentára, koho by ste zobrali zo sebou.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie