Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Spoznajte Very Peri, farbu roka 2022 od Pantone

Pokoj modrej a energia červenej

Pantone odhalila brčálový odtieň, ktorý podľa spoločnosti spája stály pokoj modrej s energickou infúziou červenej. Zároveň je to prvýkrát, čo spoločnosť vyrobila novú farbu namiesto toho, aby siahla do svojho už existujúceho archívu. „Bolo pre nás skutočne dôležité prísť s novou farbou, pretože teraz máme úplne novú víziu sveta,“ povedala pre portál cnn.com Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone Color Institute.

„Je doslova najšťastnejší a najteplejší zo všetkých modrých odtieňov. Kvôli červenému podtónu vnáša posilňujúci pocit novosti a novosť je to, čo hľadáme. Farba symbolizuje budúcnosť, má ten temperamentný, radostný postoj, o ktorom hovoríme, tú bezstarostnú sebadôveru a tvorivého ducha,“ dodala.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa PANTONE (@pantone)

Vedeli ste, že? V roku 2020 nebola vybraná jedna, ale dve farby – Ultimate Grey a Illuminating (živá žltá).

Sila farieb

Každý rok sa Pantone pokúša interpretovať ducha doby cez optiku teórie farieb. Hľadá vodítka v móde, dizajne a interiéroch. Podľa Eiseman vychádza snaha predpovedať farbu, ktorá by odrážala budúci rok z túžby kultivovať rozhovory o sile farieb.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa HEIDI KELLY • S T Y L I N G? (@heidikelly_styling)

“Najprv sme urobili farbu roka, aby ľudia hovorili o úlohe farby. A keď ich prinútite o tom hovoriť, vytvoríte rozruch a zasiahne ich uvedomenie, že farba je neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života, ale berieme ju ako samozrejmosť,” dodáva na záver.

Aký je váš názor na farbu Very Peri? Podeľte sa oň v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 0x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie