Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

V mestských lesoch Bratislavy bol obnovený areál Malý Slavín

Všetko pre návštevníkov

Pôvodný stav areálu Malý Slavín bol nevyhovujúci a žiadal si pravidelné opravy. Po jeho obnove však ponúka turistom kvalitnejšie podmienky a priestory na voľnočasové aktivity. Pôvodné altánky a ohniská, ktoré boli v zlom technickom stave, nahradili altánky s výhľadom na les. Obnovou prešiel aj pamätník a športovo-rekreačné plochy.

Posledným zásahom by mala by úprava zelených plôch, ktoré budú realizované za vhodného počasia.

„Malý Slavín je legendárny turistický uzol v  bratislavských lesoch a  ja pevne verím, že táto revitalizácia sem pritiahne ešte viac návštevníkov,“ povedal pre portál mib.sk primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MIB (@mib.sk)

Starostu Záhorskej Bystrice zas teší, že sa mestu darí revitalizovať objekty v Mestských lesoch Bratislava. „Malý Slavín v katastri našej mestskej časti je obľúbeným miestom najmä pre starších Bystričanov, ktorí sem chodia v letných mesiacoch opekať a spoločne sa tu stretávajú. Okolo Malého Slavína chodím pravidelne behať, preto som rád, že je pekne vynovený a spríjemní Bratislavčanom pobyt v lesoparku,“ dodal Jozef Krúpa pre spomínaný portál.

Vedeli ste, že?

  • Obnova areálu Malý Slavín začala v polovici roka 2021.
  • Náklady na tento projekt predstavujú 102 971 eur s  DPH.
  • Revitalizácia bola realizovaná v rámci iniciatívy Živé miesta, ktorej snahou je obnova zanedbaných verejných priestorov.
  • Na projekte spolupracoval Metropolitný inštitút, hlavné mesto Bratislava, mestská časť Záhorská Bystrica a mestské lesy.
Aby vynikol les

Ateliér Bakyta architects navrhol altánok, ktorý zachováva pôvodnú kapacitu na sedenie a stolovanie, no vďaka novému usporiadaniu sedenia je flexibilnejší. Jednoducho ho možno prispôsobiť potrebám väčších i menších skupín návštevníkov.

Tenké stĺpy, ktoré držia drevené prestrešenie, zabezpečujú presvetlenie priestoru. „Cieľom bolo spraviť taký prístrešok, ktorý nás ochráni pred dažďom, ale nebude v  prírode dominantný a  budeme tu vnímať hlavne to, kvôli čomu sem chodíme, a  to je les,“ vysvetlil riaditeľ Mestských lesov v  Bratislave Matej Dobšovič.

O ďalších plánovaných obnovách v lesoparku a iných projektoch vás budeme informovať v ďalších článkoch na našom webe. Preto nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 4x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie