Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Vila na pražských Vinohradoch s farebnými schodiskami

Dynamika IT firmy

Z pôvodného bývania sa tak stali súčasné kancelárske priestory. Dominantným a najvýraznejším prvkom interiéru sa stali schodiská. Prečo? Každé zo schodísk medzi jednotlivými poschodiami je charakteristické inou farbou. Voľbou výrazných farieb chceli autori vyjadriť dynamiku rozvíjajúcej sa IT firmy, ktorá bude vo vile sídliť. Nájsť tu preto môžete červenú, zelenú, modrú či žltú farbu.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interier roku (@interierroku)

„Návrh berie na vedomie existujúce členenie objektu a jeho konštrukčné limity, zároveň však chce potvrdiť vilu ako sídlo jednej kompaktnej firmy so silnými vnútornými väzbami. Prichádzame preto s niekoľkými jednoduchými dispozičnými princípmi, ktoré vilu prepoja od strechy až po záhradu. Tým najzásadnejším je prevádzkové zjednotenie objektu na všetkých poschodiach. Pracuje sa vždy v najväčších a najsvetlejších miestnostiach, posledná väčšia miestnosť slúži na stretávanie. V menších miestnostiach sa odpočíva, alebo telefonuje,“ uviedli podľa portálu designmag.cz architekti.

Moderné vybavenie i pôvodné prvky

Kancelárie opticky zjednocujú drevené steny. Aby boli zachované pôvodné prvky vily, boli v priestoroch použité repasované dvere. Vybavenie kancelárií ako napríklad stoly či osvetlenie pôsobí súčasne a nie kancelársky.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interier roku (@interierroku)

„Medzi miestnosťami vytvárame nové väzby, z každej kancelárie vedie cesta do dvoch ďalších a z každého poschodia potom vedie priame prepojenie do exteriéru. Existujúce schodisko do podkrovia presúvame nad existujúce drevené schody. Aj kancelárie v podkroví, doteraz úplne nezávislé, sa tak môžu aktívne zúčastňovať na prevádzke vo vile,“ dodali autori na záver.

Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie