Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Verejné WC v Tokiu na malom pozemku v tvare trojuholníka

Trojuholníková štruktúra, v ktorej sa nachádzajú verejné toalety, bola postavená pre projekt neziskovej nadácie Nippon Foundation.

Vedeli ste, že? V rámci spomínaného projektu vzniklo v Tokiu hneď niekoľko verejných toaliet od popredných japonských architektov. O niekoľkých z nich sme vás informovali v článkoch na našom webe.

Trojuholníkový blok je rozdelený na tri časti s bezbariérovou kúpeľňou, toaletou pre ženy a toaletou pre mužov. Každá z toaliet má stánok so zatváracími dverami vedľa priestoru na umývanie rúk s umývadlom a zrkadlom. Všetky tri toalety sú zabalené v kovovej škrupine, v jasne červenej farbe, ktorá má zaujať.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Luminaire (@luminaire)

„Mojou prvou úvahou bolo nevytvoriť štruktúru, ktorá by len tak nesplývala s okolím. Lokalita je priemyselná a leží pod vyvýšenou železničnou stanicou obloženou betónom,“ povedala dizajnérka pre portál dezeen.com. “Červená farba pre mňa predstavuje bezpečnosť a bezprostrednosť a mám pocit, že verejná toaleta je jednoducho úžitková stavba s jediným účelom. Nie je to miesto na zdržiavanie sa alebo zhromažďovanie,” dodala.

Ako na vás pôsobí tento výrazný, no zároveň priestorovo nenáročný projekt? Vedeli by ste si niečo podobné predstaviť aj na Slovensku? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 2x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie