Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Obchod s okuliarmi s prvkami niekoľkých dizajnérskych období

Príbeh budovy

Cubitts zaberá rohovú jednotku mestského nákupného centra County Arcade, ktoré bolo postavené v roku 1898. Zachováva si tak množstvo originálnych detailov od ružových mramorových stĺpov až po mozaikové stropy.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cubitts (@cubitts)

Child Studio bolo prizvané, aby navrhlo interiér obchodu s okuliarmi s cieľom uctiť si viktoriánsky pôvod pasáže a zároveň vzbudiť nostalgiu pre neskoršie dizajnérske obdobia. “Chceli sme použiť jemnejší prístup a vytvoriť vrstvený príbeh, ktorý by uznal rôzne kapitoly v histórii budovy. Snažili sme sa predstaviť si, ako by sa priestor mohol organicky vyvíjať v priebehu času, spájajúc prvky viktoriánskej skrinky s prvkami art deco a modernistickými odkazmi,” vysvetlilo podľa portálu dezeen.com Child Studio.

Dizajnový interiér

V interiéri sa nachádzajú tri metre vysoké skrinky s hnedým lakovaným lemovaním a rôznymi modelmi okuliarov vystavenými na podsvietených poličkách. Na vrchu skríň sú umiestnené bakelitové hodiny z 30. rokov 20. storočia britskej spoločnosti Genalex, ktorá v minulosti dodávala hodinky do tovární a škôl.

V strede miestnosti je zákazkový servisný pult. Ten vychádza z písacích stolov, ktoré spopularizoval britský dizajnér Robin Day v polovici 20. storočia. Stôl má čiernu sklenenú dosku s oceľovými nohami umiestnenými nad úložnou skriňou z čerešňového dreva. Vedľa pultu je čierna kožená edícia stoličky Monk od talianskeho dizajnérskeho dua Afra a Tobia Scarpa. Tá pôvodne vznikla v 70. rokoch minulého storočia. Na pulte je posadená kupolová lampa od írskej modernistky Eileen Gray.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cubitts (@cubitts)

Lesklá farba gaštanu pokrýva strop predajne, zatiaľ čo dlaždice v béžovej, terakotovej a jantárovej farbe sú usporiadané do geometrického vzoru po celej podlahe. Child Studio uviedlo, že začlenilo dlaždice, aby vzdalo hold keramickým detailom s cínovou glazúrou, ktoré sa kedysi nachádzali vo vnútri County Arcade.

Celý interiér je viditeľný cez zdobené mahagónové priečelie, ktoré je vložené rozsiahlymi oknami. Hneď nad prekladom je logo značky okuliarov vykreslené v pozlátenom skle tradičnou technikou známou ako verre églomisé. Pri nej sa na zadnú stranu skla nanáša plátkové zlato, čím sa zanecháva zrkadlový povrch.

Ako na vás pôsobí tento unikátny interiér, ktorý v sebe spája hneď niekoľko dizajnových období? Podeľte sa o váš názor v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie