Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Kancelária? Nie, dizajnový kozmetický obchod s retro nádychom!

Závan nostalgie

Štúdio pretvorilo priestor na retro vyzerajúcu kanceláriu s pracovnými stoličkami, falošnými policami na líčidlá a stolíkmi do zasadacej miestnosti na ďalšie kozmetické produkty.

AIM Architecture si pre priestor s rozlohou 1 382 metrov štvorcových vybrala farebnú paletu tlmených žltých, oranžových a hnedých tónov. Tie boli populárne v 70. rokoch.

Táto retro farebná schéma je doplnená vlneným kobercom nemeckej značky Findeisen či posuvnými dverami „zasadačky“ z matného skla. Kontrastným prvkom sú limetkovo zelené police.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Shop Drop Daily (@shopdropdaily)

Medzi ďalšie kancelárske prvky v celom dvojpodlažnom obchode patria police na knihy, čalúnené stoličky a priemyselné konštrukčné stĺpy.

Rad žltých stolov podobných tým, ktoré môžete nájsť v kancelárii z tohto obdobia, boli použité na vystavenie kozmetiky značky vrátane parfumov a mejkapu. Zásuvky stolíkov sú využívané ako úložné priestory pre zvyšné produkty.

Zážitok z nákupu

Štúdio chcelo, aby bol obchod poctou pracovnému životu a pomohol zákazníkom uvedomiť si výhody nákupov v obchode oproti nákupu online. “Naozaj sme chceli použiť tento koncept na oslavu každodenného života a vidieť v ňom krásu,” povedala pre portál dezeen.com Wendy Saunders, zakladateľka AIM Architecture.

„Tu v Číne je realita taká, že ľudia nakupujú online všetko, kdekoľvek a kedykoľvek. Keďže fyzické nakupovanie je len pre zábavu, chceli sme vytvoriť jeho farebnú verziu,” vysvetlila.

Okrem vzdania pocty konkrétnej dekáde chcelo štúdio, aby obchod odrážal okolité kancelárie v rámci zmiešaného biznis parku.

Vedeli ste, že? Obchod sa nachádza v nedávno otvorenom komplexe OōEli, rozsiahlom mestskom developerskom projekte, ktorý navrhol taliansky architekt Renzo Piano, ktorý získal ocenenie Pritzker.

“Niekedy budova dominuje a inšpiruje miesto, na ktorom pracujete. Vytvára náladu. Vytvorenie staromódneho fyzického maloobchodného zážitku v skutočných kancelárskych priestoroch sa zdalo byť zábavným spôsobom, ako preložiť túto dualitu priestoru a času,“ dodala Wendy Saunders na záver.

Pre viac zaujímavostí z oblasti architektúry a dizajnu nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 3x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie