Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Osvetlenie od BarberOsgerby inšpirované semaformi

„Signals, ktorú tvoria podlahové, nástenné a závesné lampy, berie ako svoje definujúce gesto kužeľ, ktorý je opakujúcim sa motívom v celom diele BarberOsgerby,“ uvádza štúdio na oficiálnej stránke barberosgerby.com.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DesignMag.cz (@designmagcz)

Autori tiež opisujú kolekciu ako spojenie série dualít. Okrem duality materiálov hovoria aj o dvoch odlišných výrobných metódach a geometrických tvaroch. Telo každého kusu kolekcie je vyrobené ručným tvarovaním farebných hliníkových boxov. Na nich sú inštalované rozmerné kužeľové tienidlá z fúkaného skla. Sklo je fúkané v dielňach Venini v benátskom Murane. „Stojace lampy sú určené na otáčanie a nastavenie polohy jednotlivých kužeľov. V spojení so schopnosťou stlmiť alebo posilniť intenzitu rôznych svetelných zdrojov je výsledkom svetelné a citlivé pole farieb, ktoré predstavuje vizuálnu energiu štúdia a využitie dynamických foriem,“ dodáva štúdio.

Vedeli ste, že? Edward Barber a Jay Osgerby založili v roku 1996 spoločné štúdio po ukončení štúdia architektúry na Royal College of Art.

„Prístup Barbera a Osgerbyho charakterizuje dôraz na experimentovanie a inovatívny prístup k materiálnosti a farebnosti. Z týchto oblastí zamerania vznikajú riešenia, ktoré odrážajú úzky vzťah ich práce k priemyselným procesom a novým technológiám, ale aj ich príbuznosť s výtvarným umením,“ uvádza štúdio.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DesignMag.cz (@designmagcz)

Ktorý kúsok z tejto unikátnej kolekcie by ste chceli mať u vás doma? Napíšte nám do komentára pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 6x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie