Dnes je 25.mája 2022, meniny má Urban

Flexibilný prístrešok pre migrantov od Atelier Craft a ICI!

Miesto stretávania

Prístrešok s názvom Aire de Repos sa v súčasnosti nachádza na La Station Gare des Mines, umeleckom mieste v Porte d’Aubervilliers zriadenom Collectif MU. Podporené grantom na sociálne inovácie od Région île de France, spolupracovali štúdiá s Coucou Crew, združením na podporu mladých migrantov, na návrhu nového flexibilného priestoru.

“Aire de Repos ponúka bezpodmienečné privítanie pre mladých migrantov, aby prišli a diskutovali, využili psychologické sedenia, dali si kávu alebo sa zúčastňovali kultúrnych aktivít,” uvádza podľa portálu dezeen.com vyhlásenie La Station Gare des Mines.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ATELIER CRAFT (@atelier.craft)

Vďaka modulárnemu drevenému rámu je možné ho demontovať a presunúť na rôzne miesta. Rám konštrukcie umožňuje ľahko rozšíriť alebo zmenšiť veľkosť konečnej štruktúry so zámerom, aby sa mohla transformovať. V budúcnosti tak môže byť prispôsobená a replikovaná na rôznych miestach.

Flexibilný priestor

„Krátky časový rámec na vybudovanie projektu participatívnym spôsobom nás viedol k predstave jednoduchého tvaru a prefabrikovaného rámu, aby bolo možné zostaviť hlavnú konštrukciu za menej ako dva týždne,“ vysvetlil Atelier Craft.

“V tomto zmysle trojuholníková forma vychádza zo štrukturálnych a ekonomických princípov, ale aj zo symbolického hľadiska. Na základe tohto jediného rámu sa štruktúra môže rozprestierať v závislosti od budúcich potrieb svojich používateľov,” dodali zástupcovia štúdia.

Malý priestor verandy so strešným oknom tvorí vstup do prístrešku. Hlavná miestnosť je ponechaná bez akýchkoľvek upevňovacích prvkov alebo príslušenstva, aby bola čo najflexibilnejšia.

Vo vnútri je vysoký šikmý strop konštrukcie obložený preglejkovými panelmi. Z vonkajšej strany je pokrytá doskami z vlnitého polykarbonátu a priehľadnými plastovými doskami. Tie sú priviazané ku kovovým stĺpom na drevenom ráme.

„Konštrukcia ako celok je navrhnutá na základe bioklimatických princípov tak, aby pasívne regulovala vnútornú teplotu,“ vysvetlila na záver prax.

Pre viac zaujímavých informácií nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

Miroslava Luptakova
Email Miroslava Luptakova

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie