Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Plávajúca zasadacia miestnosť od dizajnérskeho štúdia Intg

Odkaz na tradície

Súkromný salónik bol dokončený pre Hana Bank. Hana Bank sídli v Yeouido, hlavnej štvrti finančného a investičného bankovníctva v Soule v Južnej Kórei.

Soulské štúdio Intg vytvorilo dvojpodlažný salónik s rozlohou 1 104 metrov štvorcových s VIP zónami a priestormi pre stálych zákazníkov, vrátane rôznych zasadacích priestorov. Cieľom štúdia bolo navrhnúť priestor, ktorý povzbudí klientov k osobnej návšteve pobočky v dobe, keď je bankovníctvo čoraz digitálnejšie.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa 브라이튼 한남 (@brighten_hannam)

Po vstupe do salónika sa návštevníci ocitnú v priestore, ktorému uprostred dominuje presklená škatuľka. Tá je plná sedacích a bočných stolíkov, ktorú štúdio Intg opísalo ako „plávajúcu zasadaciu miestnosť“.

Podľa dizajnérskeho štúdia miestnosť, ktorú lemuje vodná priekopa z jasne modrého piesku, vychádza z tradičnej ázijskej architektúry.

„Je navrhnutý tak, aby jemne odrážal spôsob, akým ľudia vstupujú do obytných priestorov po prekročení kameňa v tradičných kórejských domoch,“ povedal Daniel Song, spoluzakladateľ Intg, pre portál dezeen.com

“Oddelené zasadacie miestnosti sú umiestnené ako ostrovy podobné štruktúre tradičných domov Hanok,” dodal.

Nádych prírody

Medzi minimalistický nábytok v zasadacej miestnosti patria bacuľaté modré pohovky Kerman nemeckej značky E15, ako aj kreslá Capitol Complex v štýle Le Corbusier od talianskej nábytkárskej spoločnosti Cassina.

„Zatiaľ čo bankové pobočky tradične skrývajú zasadaciu miestnosť do rohov, my sme tú našu umiestnili do stredu, aby sa zákazníci cítili vážení,“ vysvetlil Song.

Štúdio v miestnosti použilo kamenné podlahy a kov s odkazom na pevnosť a bezpečnosť bankových trezorov. V salóniku sa týči veľký, machom obrastený kopec skál a rastlín. Ten, ktorý dodáva inak tmavému hranatému priestoru nádych prírody.

Vedeli by ste si predstaviť meetingy v podobnej zasadacej miestnosti? Podeľte sa o váš názor v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 6x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie