Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Hodžovo námestie v Bratislave čakajú zmeny!

Nutné dočasné úpravy

Hodžovo námestie patrí k významným verejným priestorom v našom hlavnom meste. Jeho aktuálny stav však nie je vyhovujúci počnúc dlažbou až po rozpadávajúce sa betónové obruby so zeleňou.

Keďže architektonická súťaž a následná realizácia obnovy námestia si vyžaduje určitý čas, čakajú námestie dočasné úpravy. Tie by mali byť realizované už na jar tohto roka s cieľom zlepšiť aktuálny stav tohto frekventovaného verejného priestoru.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MIB (@mib.sk)

„V rámci nutnej sanácie aktuálneho stavu námestia sa odstránia rozpadávajúce sa betónové obruby. Tie nahradia kvetináče s 90 novými stromami a trvalkovou zeleňou. Vďaka tomu veľký otvorený priestor získa miesta s príjemným tieňom. Zároveň sa uskutoční oprava a doplnenie poškodenej alebo chýbajúcej dlažby. Na námestí pribudnú aj lavičky a odpadkové koše,“ uvádza oficiálny web Metropolitného inštitútu Bratislavy mib.sk.

Zeleň i lepšia priechodnosť 

Vedeli ste, že? Hodžovo námestie pred Prezidentským palácom má súčasnú podobu od roku 1981.

Návrh revitalizácie ráta s reinterpretáciou pôvodnej zelene i kompozičnú os. Okrem toho si dáva za cieľ zlepšiť priechodnosť priestoru a kvalitnejšiu dostupnosť z jeho spodnej časti. Zelené ostrovy by mali dopomôcť k väčšej intimite prostredia bez toho, aby výraznejšie zasahovali do výhľadov a bezpečnosti.

Obnova Hodžovho námestia je súčasťou iniciatívy Živé miesta, ktorej cieľom je obnova zanedbaných verejných priestranstiev.

Nás zaujíma, aký je váš názor na plánované dočasné úpravy na Hodžovom námestí. Podeľte sa oň s nami v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 6x
  • 1x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie