Dnes je 28.septembra 2022, meniny má Václav

Kadernícky salón plný žltej a nápaditých zrkadiel v tvare kvapky

Svieži a moderný nádych

Mitch Studio sa nachádza v dvojposchodovej budove z 50. rokov 20. storočia na predmestí Melbourne v Ashburton, v obchode, ktorý už niekoľko rokov fungoval ako kaderníctvo.

Klient chcel aktualizovať priestor tak, aby odrážal ich značku, pre ktorú je charakteristická žltá farba. Dizajnérka si dala za cieľ dodať priestoru svieži a moderný nádych a zároveň použiť slnečný odtieň ako kľúčovú súčasť farebnej palety. Začala preto tým, že priestor úplne vyprázdnila a ponechala iba pôvodnú betónovú podlahu. Tá bola vyleštená, aby sa dosiahol jej konečný vzhľad.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nicole England PHOTOGRAPHER (@nicoleengland)

Dispozíciu prestavila na dve poschodia. Na prízemí sa nachádza recepcia a čakáreň spolu s umývacími a strihacími stanicami. Tie sú oddelené výraznými žltými sklenenými priečkami. Priečky vytvárajú súkromie a osobný priestor. Zároveň, ako zdôrazňuje autorka, sú tieto prvky užitočné, keď sa vyžaduje sociálny odstup.

Zrkadlá v tvare kvapiek na týchto staniciach boli vybrané tak, aby salónu dodali osobitý štýl a vyjadrili myšlienku vody a umývania. „Na spôsobe, akým kvapôčkové zrkadlá vytvárajú efekt nekonečna v priestore, je niečo krásne, čo pridáva na priestrannosti,“ povedala dizajnérka Danielle Brustman pre portál dezeen.com.

Pohodlie a funkčnosť

Všetky stolárske výrobky na prízemí sú vyrobené na mieru, vrátane recepcie obloženej horčicovo-žltými sklenenými mozaikovými dlaždicami. Na mieru bol vyrobený i maloobchodný regál s podobnými bielymi dlaždicami.

Väčšina povrchov a povrchových úprav je v bielej farbe, rovnako ako šesťramenný luster od amerického dizajnérskeho štúdia Entler.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sustainable Hair Salon (@mitch.studio)

Na poschodí sú ďalšie strihacie stanice spolu s kúpeľňami, kuchyňou a malým pracovným stolom určené pre zákazníkov, ktorí chcú vytiahnuť svoj laptop a čakať, kým sa ich vlasová kúra skončí. Strihacie stanice tu majú inú konfiguráciu. Stoja oproti sebe, ale sú rozdelené zrkadlami. Doplnené o svetlé preglejkové stoličky dodávajú priestoru takmer kaviarenský vzhľad.

“Chceli sme, aby priestory zostali svetlé a vzdušné, s veľkým množstvom prúdenia vzduchu a dostatočným priestorom pre klientov a zamestnancov, aby sa vo svojom okolí cítili priestranne a pohodlne,” povedala samotná autorka Brustman.

Pozornosť venovala aj pracovnému postupu zamestnancov a jej cieľom bolo navrhnúť priestor tak, aby bol pre nich intuitívny a relaxačný. V zariadení sú napríklad integrované koše na recykláciu vlasov. Stylisti tak môžu odpad zlikvidovať na mieste.

Poznáte niekoho, kto by bol týmto salónom nadšený? Napíšte nám do komentára váš názor na tento vzdušný interiér plný žltých tónov.

Mirka

Miroslava Kršková
Email Miroslava Kršková

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 1x
  • 4x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie