Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

V Ostrave vyrastie najvyššia stavba Česka od Chybik + Kristof

Najvyššia stavba v Česku

Už samotný názov napovedá, že mrakodrap bude stáť v českej Ostrave. S 56 poschodiami a výškou 235 metrov bude z tejto stavby najvyššia budova u našich susedov. Polyfunkčná stavba pre developera RT Torax Group poskytne obytné, kancelárske či obchodné priestory, ale aj hotel, kúpele a vyhliadku z najvyšších poschodí. „V budove sa striedajú úrovne verejne prístupných funkcií a súkromných zariadení, pričom najvyššie poschodia sa využívajú na verejnú strechu s 360-stupňovým výhľadom a multifunkčný priestor s kaviarňou, reštauráciou a barom,“ uvádza štúdio na oficiálnej stránke chybik-kristof.com.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa CHYBIK+KRISTOF (@chybikkristof)

Vedeli ste, že? Po dokončení bude Ostrava Tower viac ako dvojnásobne vyššia než AZ Tower v Brne, ktorá je s výškou 111 metrov aktuálne najvyššou budovou v krajine. Najvyššou budovou Ostravy je aktuálne 85 metrov vysoká Nová radnica, postavená v 30. rokoch 20. storočia.

Maják prihovárajúci sa centru mesta  

Podľa autorov je cieľom projektu prepojenie verejného miesta s jeho okolím. „Výšková budova stojí na pozemku, ktorý je vstupnou bránou do centra Ostravy, postindustriálneho mesta s inšpirujúcim architektonickým dedičstvom. Pozemok je v súčasnosti ostrovčekom na križovatke veľkých dopravných tepien, odpojený od centra mesta,“ uviedli na spomínanom webe.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa CHYBIK+KRISTOF (@chybikkristof)

„Tvar budovy je inšpirovaný jej kontextom reagujúcim na pohľady na mesto a krajinu. Spodná časť súvisí s verejným priestorom a štruktúrou mesta, zatiaľ čo horná časť sa posúva a stáva sa majákom prihovárajúcim sa k centru mesta,“ dodalo na záver štúdio.

Pre viac zaujímavých informácií z oblasti architektúry a dizajnu nás nezabudnite sledovať na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 5x
  • 1x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie