Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Apple Store v Abú Zabí obklopený stupňovitým vodopádom

Spoločnosť Foster + Partners odhalila Apple Store na ostrove Al Maryah v Abú Zabí, ktorý je zo všetkých štyroch strán obklopený stupňovitým vodopádom.

Zážitková trasa pre návštevníkov

Obchod postavený vedľa nákupného centra Galleria Al Maryah Island Mall sa nachádza na vyvýšenom pódiu na nábreží s výhľadom na mesto Abú Zabí, v Spojených arabských emirátoch.

„Dizajn Apple Al Maryah je o pohľade na mimoriadnu panorámu Abú Zabí a vytvára zážitkovú trasu pre návštevníkov, ktorí sa prechádzajú obklopení upokojujúcou vodou a zrkadlami,“ povedal pre portál dezeen.com Stefan Behling, vedúci autorského štúdia Foster + Partners. Podľa jeho slov sa dizajn tiež snaží stierať hranice medzi interiérom a exteriérom.

Spoločnosť Foster + Partners uzavrela obchod, ktorý je celý chránený budovou burzy cenných papierov v Abu Dhabi, presklenými stenami na všetkých stranách. Obchod tiež stojí na stupňovitej pyramíde z čierneho žulového kameňa, po ktorom steká voda.

„Vyvýšený nad promenádou predstavuje výraznú novú prítomnosť ako lesknúca sa perla na vrchole kaskádového prvku čiernej vody,“ uviedlo Foster + Partners. Obchod tiež vytvára priame spojenie medzi nákupným centrom a okrajom vody, čím sa aktivuje promenáda a verejné námestie.

Kaleidoskopický efekt

Apple Al Maryah je prístupný z dvoch mostov, ktoré sa tiahnu cez stupňovitý vodný prvok z nábrežnej promenády. S nákupným centrom je priamo prepojený krytým chodníkom z frézovaného skla, do ktorého sa vstupuje cez nerezové dvere.

Chodba dlhá 22 metrov bola zakončená natiahnutým zrkadlovým fóliovým stropom, aby v priestore vytvoril kaleidoskopický efekt. Vo vnútri má jednopodlažná predajňa 5,75 metra vysoký strop, ktorý je pokrytý napnutou zlatou látkou. Priestor má kamennú podlahu vyrobenú z rovnakej čiernej žuly ako okolitý vodný prvok. Výstavné stoly sú usporiadané okolo fikusov.

Ako na vás pôsobí tento dizajnový projekt? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie