Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Reštaurácia s talianskou pochúťkou plná pastelových farieb

Španielske štúdio Masquespacio vytvorilo interiér reštaurácie Piada, ktorý je inšpirovaný tradičnými talianskymi reštauráciami.

Inšpirovaný tradíciou

Reštaurácia Piada predáva talianske placky a je druhou svojho druhu, ktorú navrhlo Masquespacio vo francúzskom meste Lyon.

V interiéroch najnovšej prevádzky sa spájajú retro dizajnové prvky vypožičané z tradičných talianskych reštaurácií, ako je mramor a zlatá povrchová úprava, s farbami a materiálmi, ktoré boli zvolené tak, aby odrážali ponuku zdravých jedál reštaurácie. „Najprv sme skúmali staré talianske reštaurácie a bary, aby sme do dizajnu vniesli tradičný koncept,“ povedal pre portál dezeen.com Christophe Penasse, spoluzakladateľ ateliéru Masquespacio.

Podľa jeho slov ďalej hľadali tie prvky, ktoré by interiéru dodali akýsi zdravý aspekt, farby a predstavili identitu značky.  

Nad vchodom do dvojposchodovej reštaurácie je zavesená girlanda bujných rastlín a kvetov, pod ktorou boli navrhnuté oblúkové okná od podlahy až po strop, aby vtiahli návštevníkov z ulice.

Pastelové farby i zeleň

Vnútri sa hostia stretávajú s kolekciou stolov v tvare kabín, ktoré ponúkajú zmes vstavaných sedení vrátane banketových lavíc a zaoblených drevených stoličiek. Táto časť je definovaná predovšetkým výraznou paletou pastelových farieb, od svetlofialových sedadiel až po mätovo zelené steny.

Motív vonkajšieho oblúka reštaurácie Piada pokračuje aj v jej interiéroch, kde sú zakrivené výklenky ohraničené stĺpmi nástenných svietidiel, ktoré pripomínajú veľké zrkadlá v hollywoodskom štýle. „Na reprezentáciu tradičného talianskeho baru a reštaurácie sme použili päť prvkov – oblúky, žiarovky so zlatým povrchom, mramorové a zrkadlové menu,“ vysvetlil Penasse.

Aby vyzdvihlo koncept zdravého jedla Piada pridalo Masquespacio zhluky rastlín, ktoré sa rozlievajú z podsvietených zaoblených zákutí za miestami na sedenie na poschodí i na prízemí.

Štúdio tiež do interiéru začlenilo štuky na steny a dlaždice s efektom ručnej práce, aby vytvorilo organickejší pocit z priestoru reštaurácie. Všetok nábytok Piady bol vyrobený na mieru spoločnosťou Masquespacio, aby zodpovedal eklektickým témam reštaurácie.

S kým by ste túto unikátnu reštauráciu navštívili najradšej vy? Napíšte nám do komentára pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 1x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie