Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Unikátna cukráreň v Madride s kaskádovým interiérom

Architektonické štúdio Casa Antillón vytvorilo v Madride cukráreň Cara Mela s unikátnym interiérom.

Kaskáda miestností

Keďže podlaha klesá od vchodu smerom do zadnej časti obchodu, malo štúdio víziu vytvoriť priestorovú kaskádu miestností oddelených farebne kontrastnými otvormi na stenách.

Po vstupe do cukrárne, ktorá sa nachádza v madridskej štvrti Chamberi, sú zákazníci vítaní v úplne bielej miestnosti.

Priestoru dominuje hranatá jednotka z nehrdzavejúcej ocele s vysokým pultom, kde môžu zákazníci stáť a jesť, stanicou na umývanie rúk a sklenenou vitrínou, ktorá predvádza sladké dobroty Cara Mela.

Predná miestnosť sa pred otvorením mierne zužuje a odhaľuje priestor na sedenie v zadnej časti obchodu. Casa Antillón nazvalo tieto dva priestory podľa rôznych fáz srdcového tepu systola a diastola. „Systola a diastola sú pohyby srdca pri kontrakcii a expanzii,” vysvetlilo štúdio pre portál dezeen.com. „Pre nás to odkazuje na túto priestorovú hru, kde sa jeden priestor zmršťuje a vtiahne návštevníka dovnútra, zatiaľ čo druhý sa rozširuje a umožňuje tomu istému návštevníkovi relaxovať v salóniku,” dodáva ateliér.

Červený náter pripomínajúci karamelizované jablká

Zadná miestnosť bola dokončená v bohatom morsko-zelenom odtieni s výnimkou schodov vedúcich dolu do priestoru, ktoré sú obložené bielymi dlaždicami. Vytvára tak dojem, že sa predná miestnosť rozlieva do zadnej časti obchodu.

V celom priestore je rozmiestnených niekoľko stolov s pokrčenými hranami, ktoré sú vyvážené na tenkých kovových nohách a sú tiež v odtieňoch morskej zelenej. V zadnej časti miestnosti je malé okno, ktoré vedie cez kuchyňu. Jeho rímsa a vnútorný rám sú potiahnuté lesklým, jasne červeným náterom pripomínajúcim karamelizované jablká, jednu z najobľúbenejších ponúk v ponuke Cara Mela. Rovnaký odtieň červenej bol aplikovaný aj na vchodové dvere predajne.

Koho by ste pozvali do tejto unikátnej cukrárne? Napíšte nám do komentára, ako na vás pôsobí tento kaskádový interiér.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie