Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Dizajnová lampa Echo: Stačí pohľad a viete, čím bola inšpirovaná

Dizajnér Simon Busse vytvoril dizajnovú lampu Echo pre nemeckú značku Caussa. Stačí jeden pohľad a hneď vám bude jasné, čím je inšpirovaná.

Viac ako stolná lampa

Dizajn lampy Echo inšpiroval tvar ladičky. Echo má okrúhly LED svetelný zdroj, ktorý možno otáčať o 360 stupňov pre rôzne možnosti osvetlenia. Hlava svietidla je výškovo nastaviteľná na dvojramennom stojane, ktorý má práve tvar ladičky. „Echo nie je len ideálna stolná lampa, ale dá sa použiť aj ako lampa na čítanie a nástenné bodové svietidlo, ktoré vytvára príjemnú atmosféru osvetlenia bez oslnenia,“ uvádza značka na oficiálnej stránke caussa.de.

Skryté ovládanie gestami umožňuje používateľom zapnúť, vypnúť a stlmiť svetlo jednoduchým pohybom ruky. Aj podľa samotnej značky lampa zaujme predovšetkým intuitívnym používaním, šikovne navrhnutou modulárnou kovovou konštrukciou a ikonickým vzhľadom.

Estetická precíznosť a technická citlivosť

Simon Busse od roku 2005 navrhuje a vyvíja projekty od sériových priemyselných produktov až po unikátne nábytkové kúsky či scénické priestory.

„Hodnota práce jeho tímu spočíva v spoločnej tvorbe funkčných, estetických objektov a priestorov. V tejto oblasti napätia sú motiváciou estetická precíznosť, technická citlivosť a vášnivé experimentovanie. Od roku 2011 pôsobí Simon Busse aj ako lektor na medzinárodných univerzitách, kde svoje skúsenosti odovzdáva na workshopoch, seminároch a dizajnérskych konzultáciách,“ predstavuje autora samotná značka. 

Echo je vyrobená z ocele a hliníka a dodáva sa v červenej, bielej, modrej a čiernej farbe. Ktorý variant by ste si vybrali vy osobne? Napíšte nám do komentára a inšpirujte ostatných.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 1x
  • 3x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie