Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Boris Dennler vytvoril z 887 CD a DVD unikátny kus nábytku

Švajčiarsky dizajnér Boris Dennler vytvoril recyklovanú stoličku Compact Disc Chair vyrobenú z 887 zdeformovaných CD a DVD.

Autor pri tvorbe Compact Disc Chair pracoval s metódou ohýbania CD a DVD pomocou tepla. Výsledok je unikátne dielo, ktoré vďaka tvaru diskov nadobúda vzhľad rybích šupín. „Počiatočný výskum Compact Disc Chair zvažuje rôzne metódy využitia CD a DVD ako predmetov na báze plastov. Boris Dennler sa skutočne zameral na to, ako ľahko môže byť plast deformovateľný; začal experimentovať s rôznymi horúcimi teplotami a nástrojmi na výrobu a testovanie viacerých deformácií,“ uvádza oficiálna stránka borislab.com.

Dôležitým prvkom diela je i práca so svetlom. Pri dopade slnečných lúčov totiž tento jedinečný kus nábytku vytvára farebné odlesky.

Stolička bude vystavená v rámci zbierky Galila’s P.O.C v Bruseli. Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 4x
  • 4x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie