Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Natural Material Studio navrhlo vianočný darčekový obal pre značku Calvin Klein

Spoločnosť Natural Material Studio so sídlom v Kodani predstavila nenápadné vrecko z biomateriálu pre módnu značku Calvin Klein. Navrhnuté bolo ako vianočný darčekový obal.

Unikátny materiál

Natural Material Studio navrhlo darčekový obal tak, aby odrážal minimalistický štýl módnej značky. Farebne neutrálne vrecká sú vytvorené z ručne vyrobených plátov biotextílie vyvinutej spoločnosťou Natural Material Studio s názvom Procel. Ide o zmes bielkovinového bioplastu, prírodného zmäkčovadla a prírodných pigmentov. Každé pravouhlé vrecko má na povrchu jemný vzor, ktorý pripomína zvyšky bublín. V každom rohu vrecko držia štyri oceľové kolíky.

Vedeli ste, že? Okolo vrecúška možno ako dekoratívny prvok previazať stužku v uhlíkovom odtieni, vytvorenú z o niečo mäkšej verzie materiálu Procel.

Spochybnenie kultúry jednorazového použitia

Namiesto tradičného jednorazového baliaceho papiera tak štúdio vytvorilo vrecká v troch rôznych veľkostiach, do ktorých sa zmestia rôzne výrobky Calvin Klein. Tieto vrecká možno použiť ako malé kabelky. Podľa štúdia Natural Material sú vrecká tiež recyklovateľné a biologicky rozložiteľné.

„Chceli sme navrhnúť darčekové balenie, ktoré by sa dalo použiť opakovane, aby sme spochybnili celú kultúru jednorazového použitia, ktorá sa najmä počas Vianoc ešte viac rozširuje. Našou pôvodnou inšpiráciou bol svet Calvina Kleina. Chceli sme zachytiť súčasný, minimalistický a organický tón vo farbách a hmatových vlastnostiach našich materiálov,“ povedala pre portál dezeen.com zakladateľka štúdia Bonnie Hvillumová.

„Dúfame, že darčekové vrecko na mieru môže tento rok začať nové rozhovory pri vianočnom stole,“ dodala na záver.

Vedeli by ste si predstaviť obdarovať vašich blízkych darčekom v tomto ekologickom a dizajnovom obale? Podeľte sa o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie