Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Farebná inštalácia na festivale v Kalifornii pripomína detské ihrisko

Architektonické štúdio Architensions navrhlo sériu farebných veží s oceľovým rámom inštalovaných na kalifornskom hudobnom festivale Coachella.

Inštalácia s názvom Playground obsahuje štyri veže vysoké od 12,8 až do 17 metrov. Štruktúra bola navrhnutá tak, aby napodobňovala určité mestské prvky, ako sú námestia a arkády, s rôznymi farebnými oblúkmi.

Štúdio sa pritom inšpirovalo vizuálnou utópiou holandského maliara Constanta Nieuwenhuysa New Babylon a prácou talianskeho architekta Alda Rossiho.

Vedeli ste, že? Inštalácia pokrýva celkovú plochu 1 966 štvorcových metrov.

Kombinácia polykarbonátového obkladu a oceľových rámov pôsobí, že ihrisko vyzerá byť v stave čiastočnej konštrukcie. Autori tiež použili paletu žiarivých farieb ako modrá, fialová či žltá.

Návštevníci festivalu v skutočnosti nemohli na veže vyliezť, ale mohli cez inštaláciu prejsť.

„Dizajn evokuje známu mestskú krajinu, kde sa význam hry vracia k pôvodnej definícii voľného osobného času, inými slovami, detského ihriska,“ povedali podľa portálu dezeen.com zástupcovia štúdia Architensions.

Vedeli by ste si niečo podobné predstaviť aj na Slovensku? Napíšte nám do komentára, aký je váš názor na túto farebnú inštaláciu.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 2x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie