Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Obytná veža v Colorade s unikátnou prasklinou na fasáde

Fasáda s trhlinou

Práce sa začali na 16-poschodovej One River North, obytnej veži, ktorá sa nachádza v štvrti River North (RiNo) v centre Denveru.

Najvýraznejšou črtou konštrukcie pokrytej sklom je séria trhlín v prednej časti jej jemne zakriveného objemu. Trhlina sa rozprestiera na 10 poschodiach a obsahuje vysadené terasy a vodné prvky.

Tento unikátny prvok tvorí 1 200 štvorcových metrov vonkajšieho priestoru, ktorý si môžu užívať všetci obyvatelia 187 nájomných jednotiek.

Príroda na dosah

“Ak považujeme moderné mestá za krajinu vytvorenú človekom, musíme navrhnúť prvky, ktoré premenia betónové džungle na prírodu,” povedal pre portál dezeen.com Ma Yansong, zakladateľ a riaditeľ MAD Architects.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Skyscraper Engineering (@skyscraperengineering)

Architekt a jeho štúdio so sídlom v Pekingu sú známi projektmi, ktoré napodobňujú prírodné prostredie.

Portfólio MAD sa často riadi čínskym princípom shan-shui, tradičným štýlom krajinomaľby. Tvorba štúdia zahŕňa budovy, ktoré vyzerajú ako hory, ako napríklad horská dedina Huangshan. Letiskový terminál navrhnutý MAD Architects dokonca vyzerá ako snehová vločka.

V prípade One River North spoločnosť prevzala inšpiráciu z neďalekých Skalnatých hôr, ktoré budú viditeľné zo strešnej terasy s bazénom, kúpeľmi a záhradou.

Na deviatom poschodí bude fitnescentrum a jogové štúdio, ktoré bude nadväzovať aj na vonkajšie terasy.

Primárne obytná budova bude tiež zahŕňať 743 štvorcových metrov obchodných priestorov, ako aj 178 podzemných parkovacích miest. Má byť dokončený koncom roka 2023.

Čo si myslíte o tejto unikátnej budove s jedinečnou fasádou? Napíšte nám váš názor do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 1x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie