Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Kolekcia hravých váz španielskeho dizajnéra s názvom Explorer

Španielsky dizajnér Jaime Hayon vytvoril kolekciu farebných keramických váz so zaoblenými tvarmi. Pozrite sa s nami na jeho spoluprácu so značkou nábytku BD Barcelona Design.

Na začiatku vznikol stôl

Kolekcia váz s názvom Explorer je pokračovaním série odkladacích stolíkov Explorer navrhnutých práve Hayonom pre značku BD Barcelona Design. „Jedálenský stôl Explorer sa zrodil z myšlienky začlenenia, eliminácie prekážok stola odstránením bočných nôh, snahou o vytvorenie priestranného a pohodlného priestoru, no zároveň sochársky pevného, ikonického kúsku, ktorý možno obdivovať,“ uvádza značka na svojej oficiálnej stránke bdbarcelona.com.

Chuť objavovať a skúmať

Vázy Explorer sú dostupné v troch variáciách, z ktorých každá obsahuje farebné prvky spojené do sochárskej vázy.

„Do týchto váz boli pretavené tvary kúskov z kolekcie Explorer. Sú to predmety, ktoré sú súčasťou môjho kozmu, prevzaté z mojich kresieb. Ich zhmotnenie si vyžaduje veľkú zručnosť kvôli zjavnému rozporu spájania keramického zaobleného kusu s iným zaobleným tvarom,“ povedal podľa spomínanej stránky autor.

Vedeli ste, že? Názov kolekcie Explorer alebo prieskumník nebol vybraný náhodou. Umelec a dizajnér z Madridu totiž vo svojej práci skúma materiály a tvary, aby vytvoril nové výtvory. Vázy navyše pripomínajú rakety a symbolizujú skúmanie vzdialených svetov.

 „Jeho jazyk je vždy spojený s krásou a kvalitou remeselnej výroby,“ opisuje tvorbu dizajnéra značka.

Ktorú z týchto váz by ste si vedeli predstaviť u vás doma? Napíšte nám do komentára váš názor.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 2x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie