Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Reštaurácia v objatí historického domu v Buenos Aires

Štúdio Hitzig Militello Architects stojí za unikátnymi priestormi reštaurácie a baru v Buenos Aires vsadenými do historického domu.

Inšpirácia tradíciami

Reštaurácia s názvom Moshu Treehouse bola postavená v zrekonštruovanom dvojposchodovom dome v štvrti Palermo, v blízkosti hlavnej kancelárie architektonického štúdia. Podľa architektonického štúdia sú tieto argentínske domy tradične postavené okolo nádvoria, ktoré sa stáva hlavným miestom pre stretnutia.

V Hitzig Militello Architects vychádzali práve z tejto tradície a vytvorili nové nádvorie pri vchode, ktorý zachováva pôvodnú fasádu domu.

Vedeli ste, že? Meno projektu dal miestny strom Moshu zasadený na nádvorí.

“Našou prvou hlavnou stratégiou dizajnu bolo vytvoriť prístupové nádvorie bezprostredne susediace s fasádou ako symbol aj šokový efekt,” uviedlo podľa portálu dezeen.com štúdio Hitzig Militello Architects.

Unikátna fasáda

Časť fasády tvorí raster okien s drevenými okenicami, ktoré prekrývajú aj vstup do vnútornej časti reštaurácie. Tie sú ovládateľné a dajú sa otvoriť i zatvoriť podľa potreby. Tieto prvky sú mierne naklonené a odsadené od seba, čím vytvárajú dynamickú a nepravidelnú kompozíciu.

Celkovo reštaurácia ponúka 240 metrov štvorcových vnútorného priestoru a 90 metrov štvorcových vonkajšieho priestoru.

V objekte sa nachádza reštaurácia s kokteilovým barom a terasou v zadnej časti budovy. Interiéry zachovávajú mnohé surové povrchové úpravy z existujúceho domu.

„Jazyk interiérovej architektúry je jazykom ľudovej kompozície typického industriálneho štýlu. Okolo je spustnutý, opustený dom, kde sa ujala suchá vegetácia,“ dodali autori.

Ako na vás pôsobí tento unikátny projekt? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie