Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Kancelárske priestory ožili unikátnou inštaláciou z ratanu

Štúdio Enter Projects Asia stojí za ratanovou inštaláciou, ktorá sa vinie naprieč kancelárskymi priestormi továrenskej budovy v belgickom Waregeme.

Inštaláciu s názvom A Factory Facelift si podľa portálu dezeen.com objednali majitelia továrne na výrobu ľadu, aby priniesla rovnováhu a pokoj do interiéru ich malej betónovej kancelárskej budovy v Západnom Flámsku.

Dizajn inštalácie od Enter Projects Asia zahŕňa sochy, kvetináče, svietidlá a sedenie, ktoré sú vyrobené z ratanu. Mnohé z nich sú zavesené na stropoch kovovými drôtmi a zdá sa, akoby prechádzali budovou. V zasklenej hale je umiestnená osemmetrová socha.  

Okrem sôch štúdio navrhlo aj ratanové sedenie, ktoré pomáha rozdeliť kancelárske priestory. Do týchto zakrivených sedacích konštrukcií boli zabudované kvetináče doplnené visiacimi rastlinami.

Na oficiálnej stránke štúdio tiež uvádza, že projekt pomohol remeselníkom počas pandémie. „Vedľajším produktom tohto projektu bolo, že továrne na ratan boli schopné zostať nad vodou počas najtemnejších dní. Tento projekt sa stal záchranným lanom pre mnohých remeselníkov, ktorí by inak boli bez práce. Udržiavanie týchto tovární zabezpečilo pokračovanie miestnej, udržateľnej umeleckej a remeselnej výroby. Tento projekt nie je len priekopníkom novej filozofie práce, ale dáva novú tvár továrni ako inovatívnemu a kreatívnemu pracovnému priestoru,“ uvádza sa na stránke enterprojects.net.

Vedeli by ste si predstaviť prácu v podobnom priestore? Podeľte sa o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • x
  • 0x
  • 5x
WordPress › Chyba

Na vašej web stránke sa vyskytla kritická chyba.

Prečítajte si viac informácií o riešení problémov s WordPress.