Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

V Prahe otvorili hotel inšpirovaný maľbami Muchu a Kupku

Taliansky architekt Matteo Thun sa pri návrhu interiéru pražského hotela The Julius Prague inšpiroval dielom českých umelcov Alfonsa Muchu a Františka Kupku.

Hotel The Julius Prague sa nachádza v budove v štýle art deco v centre mesta a ponúka apartmány s kuchynkou, ako aj menšie hotelové izby.

„Pri skúmaní nových foriem bývania sme museli premýšľať o tom, ako vytvoriť ten pocit domova ďaleko od domova, poskytnúť súkromie a nezávislosť a zároveň ponúknuť flexibilné spoločné priestory, ako sú co-workingové priestory, zasadacie miestnosti a otvorené salóniky,“ povedal Thun pre portál dezeen.com. “Izby sú navrhnuté ako apartmány a verejné priestory sú koncipované ako rozšírenie izieb,“ dodal.

Dizajn interiéru hotela bol ovplyvnený spôsobom použitia farieb českého secesného maliara Alfonsa Muchu a českého abstraktného maliara Františka Kupku. Muchove jemné pastelové odtiene boli použité v izbách pre hostí. Kupkovu jasnejšiu paletu farieb autor použil v spoločenských priestoroch.

Inšpirovaní Muchovou tvorbou sme do izieb pre hostí vybrali skromnú paletu a pastelové odtiene, pričom sme pracovali s prírodnými materiálmi a jemnými textíliami, aby sme vytvorili upokojujúcu a prívetivú atmosféru. Zatiaľ čo v spoločných priestoroch sme pre energickejšiu atmosféru zvolili pestrejšiu farebnú paletu čerpajúcu z Kupkových abstraktných kúskov,“ vysvetlil Thun.

V celom hoteli boli použité prírodné materiály, vrátane kúpeľní, ktoré sú obložené keramickým obkladom s mramorovým efektom. “Na podlahy verejných priestorov, kuchýň a kúpeľní sme použili keramické dlaždice s mramorovým efektom od popredného talianskeho výrobcu dlaždíc,” povedal podľa spomínaného portálu Matteo Thun. Okrem toho dodal, že nábytok a iné prvky vyrobené na mieru majú vzbudiť v návštevníkoch zvedavosť.

Ako pôsobí interiér tohto hotela v Prahe na vás? Podeľte sa o názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie