Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Londýnsky hotel vzdáva poctu divadlu a filmu

Dizajnérske štúdio Yabu Pushelberg dokončilo päťhviezdičkový hotel na londýnskom námestí Leicester Square venovaný filmu a divadlu.

Atmosféra kina a divadla

Vďaka svojej polohe v srdci mestskej divadelnej štvrte je hotel The Londoner navrhnutý tak, aby odrážal atmosféru a drámu divadla a kina.

George Yabu a Glenn Pushelberg, zakladatelia  ateliéru Yabu Pushelberg so sídlom v New Yorku a Toronte uviedli, že cieľom bolo vytvoriť viacvrstvový zážitok na 16 poschodiach budovy.  

Práve táto myšlienka viedla autorov k vytvoreniu rôznych typov scén, ktoré zastupovali rôzne profesie filmu a divadla. „The Londoner je poctou predstaveniu, pričom každý verejný priestor predstavuje postavu niekoho, kto stojí za uvedením inscenácie do života,“ uviedol podľa portálu dezeen.com Glenn Pushelberg. „Bolo dôležité, aby sme vytvorili projekt, ktorý je bujarým, radostným vyjadrením nielen polohy hotela, ale aj jeho kultúrneho kontextu,“ dodal.

Možnosť preskúmať štylistickú kreativitu

Hotelová recepcia vzdáva hold profesii kameramana. V interiéri sa nachádzajú modely pódií a kovová mesačná hlava, ktorú vytvoril umelec Andrew Rae. Poctou režisérom má byť lobby bar v podobe javiska, zatiaľ čo susedná reštaurácia je plná čiernobielych grafických portrétov, ktoré predstavujú postavy vytvorené scenáristom.

Vedeli ste, že? Na tom istom poschodí sa nachádza aj Joshua’s Tavern, priestor v štýle krčmy, ktorý využíva priemyselné medené kanistre, kožený nábytok a scény od umelca portrétov z 18. storočia Joshuu Reynoldsa.

Medziposchodie ponúka sériu priestorov, ktoré oslavujú vizuálne efekty. Preto tu možno nájsť salón orámovaný nástennými maľbami či lounge bar, kde ožívajú drevené obklady s umeleckým podsvietením.

“Verejné priestory sme rozdelili na viacero menších, vzájomne prepojených priestorov, ktoré dali každej oblasti individuálnu osobnosť a zároveň vytvorili prepojenie prostredníctvom jedného celkového príbehu dizajnu,“ dodal George Yabu.  

V hoteli sa tiež nachádza bazén, kúpele či zlatá tanečná sála navrhnutá tak, aby odrážala lesk a pôvab divadla i filmu. Jediné miesta navrhnuté s jasnejšou a minimálnejšou estetikou predstavuje 350 spálňových apartmánov.

Podľa autorov bol hotel The Londoner priestorom, ktorý im dal možnosť naplno preskúmať štylistickú kreativitu. „Jednou z vecí, ktoré si na The Londoner najviac vážime, je neuveriteľná vrstva štýlu, ktorú sme dokázali aplikovať na každý priestor,“ vysvetlili. Dizajnéri tiež dúfajú, že si hostia pri pohybe v interiéri všimnú starostlivo upravené pohľady a detaily.

Ktorá z miestností v tomto unikátnom hoteli vás zaujala najviac? Podeľte sa s nami o názor v komentári.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie