Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Bar pripomínajúci interiér zberateľa umenia

Umenie na dosah

The Red Room ponúka výber červených vín z hotelovej pivnice s 30 000 fľašami. Názov baru sa spája nielen s ponukou vín, ale aj s umeleckými dielami na stenách, z ktorých všetky majú nádych karmínovej farby.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa StudioSkov /Harald Wold-Reitan (@studioskov)

Medzi nimi sú dva kusy od renomovanej francúzsko-americkej umelkyne Louise Bourgeois. Jedným z nich je umelecké dielo s názvom I Am Rouge a hologram bez názvu, ktorý zobrazuje surrealistickú scénu miniatúrnej stoličky umiestnenej v nádobe so zvonom.

Zastúpenie majú aj vietnamská umelkyňa Tia-Thuy Nguyen, fotografka Trina McKille a konceptuálna umelkyňa Jenny Holzer. Jediným umeleckým dielom v bare, ktoré nevytvorila žena, je pár klenutých vitrážových panelov od britského maliara Briana Clarka.

Týchto šesť umeleckých diel, ktoré vybral hotelier Paddy McKillen, udáva tón pre interiérovú schému štúdia Bryan O’Sullivan Studio navrhnutú pre The Red Room. Cieľom štúdia je vytvorenie pocitu interiéru zberateľov umenia.

Pruhované kreslo a kvetinové koberce

Na jednom konci priestoru dominuje taliansky mramorový krb s červeným žilkovaním. Nad ním je umiestnené spomínané dielo I Am Rouge. Okrem toho sa tu nachádza séria miest na sedenie zdobená zmesou nábytku, od pruhovaných kresiel a bižutérnych lámp, až po kvetinové koberce a zakrivené pohovky.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lani Ton-Nu (@lanitonnu)

Deliaca stena s organicky tvarovanými otvormi slúži na vystavenie radu keramiky a umeleckých predmetov, ktoré sa budú pravidelne striedať. Spolu s ostatnými povrchmi v celom bare je táto stena v svetloružovom odtieni, aby sa do popredia dostali červené umelecké diela. Chodník s terazzovým povrchom vedie k barovému pultu. Vrchná doska pultu je vyrobená z ružového ónyxu.

Čo hovoríte na tento extravagantný interiér? Napíšte nám do komentára pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 0x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie