Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Na festivale Concentrico sa inštaláciou Prior predstavilo české SKULL studio

Na medzinárodnom festivale architektúry a dizajnu Concentrico v španielskom meste Logroño sa predstavilo aj české štúdio Skull Studio s inštaláciou Prior.

Prior predstavuje objekt, ktorý slúži ako detské ihrisko. „Prior voľne prepája postrehy z neurovedeckých disciplín v praxi navrhovania herných inštalácií. Priestorové usporiadanie je koncipované s cieleným zámerom stimulovať rôzne funkcie fyzického a duševného aparátu človeka. Kombinácia optických a haptických vnemov v paralelnom scenári prenesie návštevníka, účastníka, do nezvyčajnej situácie. Výsledkom stimulácie je rušivá reakcia, ktorá spúšťa adaptačný proces organizmu,“ popisuje oficiálna stránka festivalu concentrico.es.

Autori vychádzali z výskumov, že efektivita učenia sa znásobuje mimo komfortnej zóny. „Adaptácia je kľúčový mechanizmus, ktorý spája hru, učenie a vnímanie umeleckého diela,“ dodáva sprievodný text na spomínanej stránke. Inštaláciu do veľkej miery definujú výrazné farby. „Farebná kompozícia diela je navrhnutá tak, aby pôsobila na zrak.“

Vedeli ste, že? Ďalší rozmer inštalácii dáva aj použitie 3D okuliarov, ktoré menia vnímanie farieb i celého objektu.

Podľa portálu designmag.cz tvoria drevenú inštaláciu tri základné bloky – kocka, kváder a naklonená rovina. Aj vďaka tomu je modulárna a flexibilná.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 2x
  • 3x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie