Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Interiér parížskej prevádzky značky Jacquemus pokrývajú vankúše

Holandské štúdio AMO použilo vankúše na vytvorenie stojanov a obloženie stien v butiku módnej značky Jacquemus v Paríži.

Unikátna atmosféra

Obchod s rozlohou 60 metrov štvorcových, ktorý sa nachádza v obchodnom dome Galeries Lafayette Haussmann, bol navrhnutý tak, aby evokoval pocit spálne.

„Umiestnenie obchodu v Galleries Lafayette, bez okien a denného svetla, viedlo k myšlienke vytvoriť prostredie podobné spálni: miestnosť úplne vyrobenú z vankúšov,“ povedala podľa portálu dezeen.com partnerka OMA Ellen van Loon. „Je to príjemná a uvoľnená atmosféra, ktorá pozýva zákazníkov, aby si leňošili a prehliadali, ako dlho chcú,“ dodala.

Ľanové vankúše boli navrhnuté tak, aby odkazovali na textílie Provensalska, kde zakladateľ Jacquemus Simon Porte Jacquemus vyrastal. „Skúmali sme paletu materiálov, ktorej cieľom je zachytiť atmosféru Provensalska,“ povedal architekt OMA Giulio Margheri.

AMO tiež pridal hromadu vankúšov, ktoré slúžili ako priestor na sedenie pre nakupujúcich, ako aj miesto na predvádzanie dizajnových produktov. Štúdio dotváralo pohodovú atmosféru predajne pomocou krémového koberca, jemného osvetlenia a vešiakov na oblečenie v mliečne béžovom odtieni.

Limity práce s jedným materiálom

Vedeli ste, že? Štúdio AMO v minulosti navrhlo jeden obchod pre Jacquemusa v londýnskom obchodnom dome Selfridges. Podobne ako parížska pobočka značky, obchod bol celý zabalený do jediného materiálu, konkrétne hliny.

„Návrh butikov Jacquemus v Londýne a Paríži začal myšlienkou otestovať limity práce s jedným materiálom,“ vysvetlila pre spomínaný portál Van Loon. “Namiesto toho, aby sme najprv pracovali na dizajne a až potom sa rozhodovali o materiáloch, necháme materiály diktovať svoju prítomnosť v priestore,“ dodala.

Ako na vás pôsobí interiér štúdia AMO? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie