Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Lampu Neotenic od Petite Friture inšpiroval tvar cestovín

Brooklynské dizajnérske štúdio Jumbo uviedlo na trh produkt, ktorý je výsledkom spolupráce s francúzskou dizajnovou značkou Petite Friture. Ide o stolovú lampu, ktorá napodobňuje výrazný vlnitý tvar cestovín cavatappi.

Lampu Neotenic tvorí tienidlo z fúkaného skla a zaobleného keramického tela, ručne vyrábanom v Portugalsku. Justin Donnelly a Monling Lee, zakladatelia štúdia Jumbo, navrhli lampu tak, aby kombinovala tvar cestovín cavatappi s bohatými, sýtymi farbami, ktoré evokujú baklažány a paradajkovú omáčku.

 „Jeho oblé, veľkorysé tvary odkazujú na upokojujúcu estetiku detstva. Zámerom dizajnérov bolo vytvoriť emócie, vnútorné spojenie medzi človekom a objektom,“ uvádza značka Petite Friture na webovej stránke petitefriture.com.

Vedeli ste, že? Dizajn je dostupný v troch odtieňoch a dvoch veľkostiach. Menšia lampa je vysoká 26 centimetrov, zatiaľ čo veľká verzia lampy meria až pol metra.

Každá lampa tiež obsahuje vstavaný LED modul navrhnutý špeciálne pre kolekciu lámp Neotenic.

Napíšte nám do komentára pod článkom, v ktorom prevedení by najviac vynikla vo vašom interiéri.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 1x
  • 2x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie