Dnes je 16.apríla 2024, meniny má Dana/Danica

Inštalácia štúdia OBMI na Dubai design week má odkazovať na mangrovové lesy

Americké štúdio OBMI navrhlo pre Dubai design week inštaláciu Once Upon a Forest pripomínajúcu mangrovové lesy, ktoré sú charakteristické pre niektoré časti Spojených arabských emirátov.

Odkaz na mangrovové lesy

Cieľom ôsmeho ročníka Dubai design week je podnietenie diskusie na otázku, ako sa môžu dizajnéri stať udržateľnejšími. Autori vyrobili inštaláciu z 2 700 metrov bambusu, 350 metrov štvorcových jutového lana a 30 kilometrov jutového pletiva. Podľa architektonického štúdia bola inštalácia Once Upon a Forest vytvorená výlučne s použitím udržateľných materiálov a stavebných metód.

OBMI tiež uvidelo, že inštalácia odkazuje na mangrovové lesy pokrývajúce časti Spojených arabských emirátov. „Našim cieľom je vzdelávať a inšpirovať komunitu o výhodách a kráse mangrovových lesov poskytnutím pohlcujúceho zážitku, ktorý podnecuje zmysly a ukazuje silu prírody pri zmierňovaní klimatických zmien,” vysvetlilo štúdio pre portál dezeen.com. „Mangrovové lesy sú najcennejším prírodným bohatstvom Spojených arabských emirátov a inštalácia vzdáva hold rozmanitému prostrediu siedmich emirátov v mestskom centre mesta,“ dodalo.

Edukatívne a inšpirujúce

V rámci inštalácie sa prostredníctvom integrovaného audiovizuálneho zážitku prehrávajú návštevníkom informácie o mangrovových lesoch. „Baldachýny sa hrajú so svetlom a tieňmi, aby vytvorili intímnu a pokojnú atmosféru a priniesli nový zážitok, ktorý napodobňuje prírodu a pôsobí ako miesto útočiska a inšpirácie,” uzavrelo štúdio OBMI.

Spoločnosť OBMI uviedla, že po skončení Dubai design week bude výstava Once Upon a Forest v priebehu budúceho roka použitá na rôznych iných podujatiach.

Pre viac zaujímavostí z oblasti dizajnu a architektúry nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 14x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie