Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Obchod s okuliarmi vystavuje tovar na policiach z kukuričnej peny a mycélia

Interiér obchodu s okuliarmi značky MONC od spoločnosti Nina + Co inšpirovala materialita vystavených produkov.

Biomateriály 

Značka MONC vyrába okuliare z takzvaného bioacetátu, acetátu vyrábaného bez použitia fosílnych palív. Okrem toho sú balené v recyklovaných kožených púzdrach s kompostovateľnou penou z kukuričného škrobu. Použitie biomateriálov bolo súčasťou zadania pre štúdio Nina + Co. Požiadavkou tiež bolo zohľadnenie krátkodobého prenájmu priestoru. 

“Takmer všetko, čo sme do tejto budovy priniesli, bolo výhradne na biologickej báze alebo recyklované,” uviedlo podľa portálu dezeen.com štúdio. Okrem toho dodalo, že zariadenie prevádzky bolo vyrobené tak, aby bolo trvácne, ale zároveň recyklovateľné. 

Unikátne zariadenie 

Vo vstupnej hale sa nachádza strop z vlnitých panelov z kukuričnej peny. Ten istý materiál bol použitý aj na vytvorenie radov políc, ktoré sa dajú použiť na balenie alebo jednoducho rozpustiť vo vode, keď časom začnú vykazovať známky opotrebovania. Okrem toho sa v interiéri nachádzajú podstavce z mycélia na prezentáciu produktov. 

Vedeli ste, že? Medzi regálmi je niekoľko dlhých zrkadiel vyvážených na kusoch betónu, ktoré boli zachránené pri prácach na ceste v okolí.

Spoločnosť Nina + Co úzko spolupracovala s waleskými výrobcami Smile Plastics a londýnskym stolárom EJ Ryderom pri navrhovaní ostrovčeka z recyklovaného PET a sedadiel lavičiek v marhuľovo-oranžovom odtieni. Keďže oba kusy nábytku boli spojené mechanickými skrutkami a nie lepidlami, možno ich ľahko rozobrať a previezť do iného skladu MONC na opätovné použitie.

Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať na sociálnych sieťach. 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 2x
  • 0x
  • 6x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie