Dnes je 08.mája 2024, meniny má Ingrida

  • Sponzorovaný TOP 5
  • 0
  • 12. decembra 2023, 12:28
  • 3 m, 40 s

Premýšľate nad kúpou drevenej podlahy? Tu je 5 výhod, ktoré vám uľahčia rozhodovanie

Drevené podlahy predstavujú elegantný prvok, ktorý dokáže zútulniť každé prostredie. Práve ich prirodzená farba, nadčasovosť a odolnosť ich robia atraktívnou voľbou do vášho interiéru. Prečítajte si náš článok a zistite, aké výhody drevené podlahy ponúkajú.

Výhody drevených podláh

Majú nadčasový dizajn

Drevené podlahy majú nadčasový dizajn, ktorý odoláva novým trendom a udržuje si svoj štýl v interiéroch aj dlhé roky. Práve prirodzená krása a elegancia dreva prispieva k tomu, že sa drevené podlahy hodia k rôznym štýlom a dekoráciam.

Pôsobia prirodzene

Drevo je materiál pochádzajúci z prírody, a preto pridáva do interiéru prirodzený a organický prvok. Prirodzenosť drevených podláh vytvára v interiéri spojenie s vonkajším prostredím a prispieva k celkovému pocitu pohody v domácnosti. Okrem toho, každá doska dreva má svoje vlastné unikátne vlastnosti, ako sú zrná a farby, čo robí každú podlahu jedinečnou. 

Sú všestranné

Všestrannosť drevených podláh spočíva v rôznych druhoch drevín, farebných odtieňoch a vzoroch, čo umožňuje výber podlahy podľa vašich osobných preferencií a nárokov. 

Navyše, drevená podlaha môže byť kombinovaná s rôznymi druhmi nábytku, čo umožňuje vytvorenie zaujímavých kombinácií v interiéri. Práve schopnosť dreva prispôsobiť sa rôznym štýlom ho robí výbornou voľbou pre rôzne typy interiérov, či už domácnosti alebo kancelárie.

Zdroj: bigstock.com

Majú dobré izolačné vlastnosti

Vďaka svojej hrúbke a hustote sú drevené podlahy výborným zvukovým aj tepelným izolátorom. Drevo je termálny izolátor, čo znamená, že udržiava teplo v miestnosti čo najdlhšie. Jeho izolačná schopnosť vám môže pomôcť znížiť náklady na kúrenie v chladných mesiacoch.

Okrem toho dokáže tiež absorbovať zvuk, čo zlepšuje akustiku v miestnosti. To môže byť výhodné, ak žijete v byte a chcete minimalizovať hluk od susedov. 

Ide o dlhodobú investíciu

Drevené podlahy môžu odolávať tlaku, nárazom a opotrebovaniu, čo ich robí vhodnými pre všetky izby domu. Ak sú správne ošetrené a udržiavané, môžu vydržať aj desiatky rokov. 

Masívne drevené podlahy majú dokonca aj tú výhodu, že je možné ich brúsiť a renovovať, čím dokážete udržať ich pôvodný vzhľad dlhé roky.

Ako sa o drevené podlahy starať?

Pokiaľ ste sa rozhodli kúpiť drevenú podlahu, mali by ste venovať pozornosť aj jej starostlivosti. Hlavné je pravidelné čistenie, vďaka ktorému odstránite z podlahy prach a nečistotu. Pri umývaní je dôležité používať vlhkú handru alebo mop poriadne vyžmýkať. Voda by mala byť používaná v minimálnom množstve, pretože nadmerná vlhkosť môže poškodiť drevo. Používajte čistiace prostriedky, ktoré sú špeciálne určené pre drevené podlahy, a vyhýbajte sa agresívnym chemikáliám, ktoré by podlahu mohli poškodiť alebo odstrániť jej povrchovú úpravu.

Podlahu chráňte pred poškriabaním položením kobercov. Pamätajte tiež, že pre zachovanie lesku drevených podláh, je dôležité pravidelné brúsenie a ošetrenie. 

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie