Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Trendy budúcnosti v stavebníctve

Rozšírená realita
Využitie rozšírenej reality je niečo, čo rozširuje možnosti pri tvorbe nových stavieb. To výrazne znižuje náklady a umožňuje zlepšiť predstavivosť pri každej stavbe.

konštrukčné systémy
Photo by rawpixel.com from Pexels

Konštrukčné softvéry a dátové ekosystémy
Využívanie softvérov v stavebníctve slúži v reálnom čase ako digitálna chrbtica celej stavby, čo uľahčuje celý proces výstavby.

Modelovanie pomocou informačných technológií
Informačné technológie sú katalyzátorom v tom, ako manažujeme, navrhujeme a rozvíjame celý stavebný projekt.

Konštrukčný model
Využitie štandardizovaných procesov v takej veľkej miere, v akej je to len možné, dokáže pri stavbe znížiť náklady a čas na minimum.

konštrukcia
Photo by Juhasz Imre from Pexels

„Samoliečivý“ betón
Tento betón obsahuje baktérie, ktoré sa dokážu aj o 200 rokov zmobilizovať a vytvoriť súvislú vrstvu, kedy nie sú potrebné opravné zásahy a betón vyzerá stále ako nový. Toto je budúcnosť pri stavbe ciest, budov a domov.

Drony
Aj keď drony nie sú novinkou, ich využitie v stavebníctve narastá, pretože pri ich použití nie je potrebný taký veľký zásah do objektu ako bez nich.

dron
Photo by Oleksandr Pidvalnyi from Pexels

Robotika
Význam robotiky neustále rastie a je stále presnejšia. Preto sa predpokladá, že sa čoskoro stane lídrom aj v stavebníctve.

Cloudová a mobilná technológia
Výhodami je ich využitie všade a kedykoľvek. Je to povinná výbava v prípade, ak chcú byť firmy konkurencieschopné.

práca s notebookom
Photo by rawpixel.com from Pexels

Pokročilé využitie GPS
Navigačné zariadenie sa v súčasnosti využívajú aj kreatívnejšími a vynaliezavejšími spôsobmi, ktoré uľahčujú, okrem iného, aj rýchly a presný zber dát v stavebníctve.

Technológia „na nosenie“
Už len také smart hodinky, ktoré vám doma skontrolujú kúrenie, či nastavia teplotu vody, sú budúcnosť pomaly každej modernej domácnosti.

smart hodinky
https://www.pexels.com/photo/alpine-cold-frost-frozen-357902/

Trendy v tomto roku pokračujú vo využití informačných technológií, počítačov, mobilných a inteligentných zariadení. Podeľte sa o tento článok so svojimi známymi – veď nech aj oni sú v obraze.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie